janko_majami_2012

Tipsarević: Ne mislim da sam u Đokovićevoj senci

 

Srpski teniser Janko Tipsarević posle današnje pobede protiv Slovenca Aljeza Bedenea i plasmana u polufinale turnira u Beču rekao je da nema osećaj da se nalazi u senci zemljaka Novaka Đokovića.

-Naravno da je Novak bog, kralj, itd. Međutim, tenis kao sport i ATP tur su dovoljno veliki za sve koji vredno rade, da dobiju dovoljno priznanja i novca – istakao je Tipsarević u razgovoru sa novinarima.

On je podsetio da nije samo Đoković bio prvi reket sveta iz Srbije, već da su to bile i Jelena Janković i Ana Ivanović, kao i Nenad Zimonjić u dublu.

Povezana vest:  U planu pokrivanje stadiona "Luis Armstrong"

-Imam još dovoljno mogućnosti da se poboljšam, iako imam 28 godina. Telo me dobro služi i ne vidim razlog zašto ne bih mogao da unapredim svoju igru. Rodžer Federer je broj 1 zato što je uvek razmišljao šta može poboljšati. Mora se uvek razmišljati kako se igra može obnoviti – kazao je Tipsarević.

On je dodao da se nada da će osvojiti titulu u glavnom gradu Austrije i na taj način sakupiti što više poena u borbi za plasman na završni Masters u Londonu.

Povezana vest:  Đoković uručio donaciju OŠ "Anton Skala"

-Bio bih srećan ako bi imao značajnu prednost u odnosu na igrače koji se nalaze iza mene i kada bi im u Parizu bilo potrebno da uđu finale ili osvoje titulu?.

Tipsarević je trenutno deveti na rang listi, ali ima velike šanse za završni turnir pošto četvoroplasirani Rafael Nadal najverovatnije neće nastupati.

-Lagao bih ako bih rekao da ne mislim na to. London je u mojoj glavi. To je i jedan od razloga što je Beč jako važan za mene – objasnio je on.

Povezana vest:  WTA INDIAN VELS, Ana Ivanović i Andrea Petković izgubile u dublu

U polufinalu u Beču Tipsarević će se najverovatnije igrati protiv Nemca Tomija Hasa, od koga je nedavno izgubio u Šangaju.

-Tog dana nisam bio mentalno na nivou. Ovde je sada drugačija situacija. Mislim da mi je više stalo do titule i da sam mentalno svežiji. Nadam se da ću se plasirati u finale i osvojiti titulu – zaključio je Tipsarević.