ratko_dostanic_objasnjavaDostanić: Pokazaćemo pravo lice protiv Smedereva

 

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Ratko Dostanić ocenio je danas da će tim već u sredu protiv Smedereva pokazati pravo lice, pobediti i ostati na vodećoj poziciji u Super ligi.

Dostanić je u nedelju imenovan za trenera Crvene zvezde umesto Vladimira Petrovića Pižona, dan pošto su crveno-beli izgubili od Metalca i dozvolili drugoplasiranom Partizanu da se približi na dva boda zaostatka.

-Petrović nam je ostavio veliku stvar, a to su dva boda više od ostalih. Uvek sam bio spreman da prihvatim odgovornost. Ovi momci mogu da iznesu teret, verujem da će već sutra protiv Smedereva pokazati pravo lice – rekao je Dostanić na konferenciji za novinare na stadionu Crvene zvezde.

Povezana vest:  ZVEZDA U SAD, Trening pred 200 navijača

Šef struke lidera Super lige je ocenio da bi naredne dva kola Super lige značajno mogla da utiču na rasplet trke za šampionsku titulu.

-Ta dva kola mogu mnogo toga da odluče. Ipak, smatram da je do kraja šampionata svaka utakmica priča za sebe – objasnio je on.

Novi trener Crvene zvezde je kazao da mu ne smeta pritisak javnosti: „Uvek postoji pritisak, tako bi bilo i da je (Žoze) Morinjo na mom mestu. Ovo je moj treći boravak u Crvenoj zvezdi“.

Povezana vest:  Još se ne zna kada će se Mario Gomes vratiti na teren

Dostanić je rekao i da ga ne brine što napadač Dejan Lekić nije dao gol od 21. novembra 2009. godine.

-Lekić je reprezentativac. Da bi pokazao svoje kvalitete mora da dobije određeni period, da mu se ukaže poverenje kako bi prevazišao krizu – ocenio je Dostanić.

On je rekao da na sutrašnjoj utakmici zbog žutih kartona ne može da računa na Nikolu Ignjatijevića, Slavoljuba Đorđevića i Marka Mugošu, a zbog povreda na kapitena Nikolu Lazetića i Pavla Ninkova.

Povezana vest:  Korać: Pritisak bio ogroman, igrači će biti nagrađeni

Utakmica 20. kola Super lige između Crvene zvezde i Smedereva igra se sutra od 18 sati u Beogradu.