ofk_partizan_policija

LIGA EVROPE

Policijski funkcioneri iz Beograda i Milana oprezni pred meč

 

Zvaničnici srpske i italijanske policije sastali su se danas u Milanu uoči utakmice koju u četvrtak uveče treba da odigraju italijanski fudbalski klub Inter i beogradski Partizan. Šef policije Milana Luiđi Savina razgovarao je u Milanu s načelnikom uprave policije MUP-a Srbije Mladenom Kuribakom, prenosi sajt lista „Korijere dela sera“, navodeći da se meč, koji dva tima treba da odigraju u okviru takmičenja po grupama Lige Evrope, smatra „visoko rizičnim“.

Povezana vest:  Liverpul moćan u Velsu, Siti deklasirao Fulam

Zvaničnici policije dve zemlje, prema navodima italijanskog lista, razgovarali su o određivanju smernica za intervenciju, a predstojeći meč označen je kao „visoko rizičan“ imajući u vidu incidente koje su izazvali srpski navijači na meču reprezentacija Italije i Srbije odigranom u Đenovi, 12. oktobra 2010. godine.

Današnjem susretu prisustvovali su predstavnici policije dveju zemalja, konzul Srbije u Italiji i predstavnici dva fudbalska kluba.

Povezana vest:  Katai: Alaves korak napred, spreman sam za Barselonu

U Milanu se između srede i četvrtka očekuje dolazak oko 4.000 srpskih navijača. Očekuje se da će naveći broj njih u Italiju ući svojim automobilima, a ne autobusima, što policiji predstavlja otežavajuću okolnost za kontrole.

U policijskoj upravi u Milanu danas su održani sastanci na kojima je dogovoren dolazak dodatnih snaga policije i karabinjara, koji će čuvati bezbednost na stadionu i u centru Milana, uoči i posle utakmice, prenosi Korijere.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA H, Novi poraz Partizana