porto_portugal_titula_2011

LIGA ŠAMPIONA

Porto i Malaga maksimalni, kiks Arsenala, slavlje Borusije

 

Fudbaleri Porta i Malage pridružili su se večeras Barseloni i Mančester Junajtedu, pa su ta četiri kluba jedini s maksimalnim učinkom nakon tri odigrana kola u Ligi šampiona.

Portugalci nastavljaju sa zavidnim rezultatima iako su na početku sezone prodali ruskom Zenitu najboljeg napadača, Brazilca Hulka. Večeras je na stadionu „Dragao“ savladan kijevski Dinamo (3:2), tako da je Porto zakoračio u nokaut fazu elitnog takmičenja.

Malaga takođe ređa sa uspesima, a treću pobedu zaredom izborila je protiv Milana (1:0), od kojeg sada na čelu tabele beži čak pet bodova. Trofejni italijanski klub, po svemu sudeći boriće se za drugu poziciju sa Zenitom, koji je minimalno slavio nad Anderlehtom.

Povezana vest:  Novi Pazar u Turskoj sa 26 igrača

Veliki derbi odigran je u Dortmundu, gde je nemački prvak srušio Real Madrid (2:1) i smenio ga na čelu tabele. Visok ritam, lepi golovi i povremeni spektakularni potezi zadovoljili su po tradiciji ispunjeno gledalište u tom gradu, ali je španski „kraljevski klub“ ipak ostao dužan.

Vidljivo je da mnogo toga ne štima u ekipi Žozea Murinja, Ronaldo je obavio zadatak i postigao gol, ali od sastava mnogobrojnih zvezda očekuje se znatno više. Srčani i uporni domaćini umeli su da iskoriste slabosti protivnika i potpuno zasluženo trijumfuju.

Povezana vest:  Debiši novi igrač Njukasla

Šokantne poraze pretrpeli su engleski klubovi Mančester Siti i Arsenal. Skupoceni Siti je poklekao u Amsterdamu protiv Ajaksa (3:1), što je njegov drugi poraz koji bi mogao da znači i eliminaciju, jer sada zaostaje šest bodova za Borusijom, a pet za Realom.

S druge strane, Arsenala je kod kuće nokautirao Šalke (2:0) i smenio na čelu tabele B grupe.

Pari Sen Žermen je bio siguran na gostovanju u Zagrebu (2:0), dok je Olimpijakos zasluženo slavio u Monpeljeu posle preokreta (2:1).

Rezultati:

Povezana vest:  Srpski huligan deportovan iz Italije

A grupa:

Porto – Dinamo Kijev 3:2 (Varela 15, Martinez 36, 78 – Gusev 21, Braun 72)

Dinamo Zagreb – Pari Sen Žermen 0:2 (Ibrahimović 32, Menez 43)

B grupa:

Arsenal – Šalke 0:2 (Huntelar 76, Afelaj 86)

Monpelje – Olimpijakos 1:2 (Šarbonije 49 – Torosidis 73, Mitroglu 90+1)

C grupa:

Zenit – Anderleht 1:0 (Keržakov 72. penal)

Malaga – Milan 1:0 (Hoakin 64)

D grupa:

Borusija Dortmund – Real Madrid 2:1 (Levandovski 36, Šmelcer 64 – Ronaldo 38)

Ajaks – Mančester Siti 3:1 (De Jong 45, Mojsander 57, Eriksen 68 – Nasri 22)