donji_srem_cz_1

Zvezda sa igračem više jedva srušila otpor Donjeg Srema

 

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras u Novom Sadu ekipu Donjeg Srema sa 2:1 (1:1), u utakmici 10. kola Superlige Srbije.

Favorizovani crveno-beli uložili su mnogo truda dok nisu srušili veoma snažan otpor domaćina, iako su od 22. minuta imali igrača više pošto je Lazar Čordašić zaradio direktan crveni karton zbog udaranja Filipa Kasalice bez lopte.

Donji Srem je već u prvom minutu imao sjajnu priliku, kada je Tošić udarcem glavom pogodio prečku, a samo minut kasnije šokirao je Beograđane vodećim golom preko Jankovića.

Povezana vest:  Preminuo Vinko Kuci

Domaćin je posle vođstva nastavio sa dobrom igrom, međutim, kola su mu krenula nizbrdo kada je isključen Čordašić, jer je samo tri minuta kasnije Luka Milivojević doneo izjednačenje preciznim šutem sa 20 metara.

Činilo se da će Crvena zvezda do kraja meča lako napraviti preokret, ali je Donji Srem pružio veoma dobar i na poluvreme zasluženo otišao sa povoljnim rezultatom.

U drugom delu meča crveno-beli su svim silama nastojali da postignu gol, ali nisu uspevali da stvore pravu šansu pošto se domaćin izuzetno oganizovano branio.

Povezana vest:  Nenad Milijaš: Ne postiže mnogo igrača 50 golova u Zvezdi

Ipak, Zvezda je krunisala nadmoćniju igru u 72. minutu, kada je Milivojević postigao drugi pogodak, pokazavši još jednom da ima fenomenalan udarac. On je sa više od 25 metara zakucao loptu u donji levi ugao mreže golmana Belića.

Crvena zvezda je mogla da poveća prednost u 80. minutu, kada je Babalj, pet minuta nakon što je zamenio Mudrinskog imao stopostotnu priliku, ali je Belić odlično intervenisao.

Crveno-beli su do kraja rutinski sačuvali prednost i sa tri osvojena boda barem privremeno preuzeli vođstvo na tabeli nacionalne Superlige.

Povezana vest:  Vujošević: Partizan časno nosi takvo ime

Donji Srem – Crvena zvezda 1:2 (Janković 2 – Milivojević 25, 72)

Odigrano ranije danas: Hajduk – Spartak 0: 1, BSK – Smederevo 1:1, OFK Beograd – Radnički Niš 5:1, Sloboda – Rad 1:0.

Sutra se sastaju Jagodina – Radnički Kragujevac (13:30 sati), Vojvodina – Javor (15) i Partizan – Novi Pazar (17).

Tabela: Crvena zvezda 25 bodova, Partizan 24, Rad 17, Jagodina 17, Sloboda 15, Vojvodina 14, Spartak 14, Novi Pazar 13, Radnički Niš 12, itd.