salva-sevilla

Betis srušio Valensiju za četvrto mesto Primere
 
Fudbaleri Betisa savladali su večeras na domaćem terenu u Sevilji ekipu Valensije sa 1:0, u utakmici 9. kola prvenstva Španije.
Novim uspehom, petim ove sezone, Andalužani su osvojili dragocene bodove i preuzeli četvrtu poziciju na tabeli Primere koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Betis je rano došao do vođstva i do kraja utakmice znalački ga čuvao, iako su gosti više puta zapretili, pre svih repezentativni napadač Roberto Soldado.
Valensija nije uspela da dođe barem do boda, pa je ostala devetoplasirana sa pet bodova zaostatka za večerašnjim protivnikom.
Gol odluke postigao je Salva Sevilja u 9. minutu.
Ranije danas Espanjol i Malaga igrali su u Barseloni bez golova – 0:0. Nakon ovog susreta Espanjol je ostao u zoni ispadanja, dok se Malaga učvrstila na četvrtom mestu prvenstvene tabele.
U preostalim današnjim utakmicama od 20 sati igraju Selta i Deportivo La Korunja, a od 22 sata Rajo Valjekano i Barselona.
Sutra se sastaju Saragosa – Sevilja, Levante – Granada, Atletik Bilbao – Hetafe, Atletiko Madrid – Osasuna i Majorka – Real Madrid, a u ponedeljak Valjadolid – Sosijedad.

 

Povezana vest:  Erik Abidal pušten iz bolnice