Mesi: Nisam sebičan fudbaler

Dobitnik „Zlatne kopačke“ za najboljeg golgetera Evrope u prošloj sezoni i jedan od favorita za nagradu Zlatna lopta, Lionel Mesi, rekao je danas da ne smatra da je sebičan fudbaler.

-Nikad sebe nisam smatrao sebičnim fudbalerom, iako ima onih koji tako misle. Nisam mnogo menjao stil igre iz perioda kada sam imao tri ili četiri godine i igrao fudbal u kraju. Uvek sam bio najniži u školi i timu, ali to mi nikada nije predstavljalo problem – rekao je Mesi za sportski dnevnik „Marka“.

Povezana vest:  UEFA upozorila nacionalne lige da preuranjeno ne proglašavaju kraj

Napadač Barselone je prošle sezone u španskoj Primeri postigao 50 golova i oborio rekord Rumuna Dudua Đorđeskua koji je u sezoni 1976/1977 igrajući za bukureštanski Dinamo postigao 47 pogodaka. Mesi je dodao da prelazak iz Argentine u Španiju budi lepa, ali i loša sećanja.

-Bio sam srećan, jer je sve bilo novo za mene, ali u isto vreme nije bilo lako, jer sam bio daleko od kuće, porodice i prijatelja. Takođe, u početku nisam mogao da igram zbog povrede i problema sa papirima – rekao je Mesi, koji je sa 13 godina došao u Barselonu iz Njuel Old Bojsa.

Povezana vest:  Fiorentina prošla dalje, Inter jedva protiv Seltika

U razgovoru za španski list Mesi je otkrio da ne oseća povećanu odgovornost otkako je trener Pep Gvardiola napustio Barselonu, istakavši da „ovom timu nije potreban lider“. On je dodao da neće insistirati da njegov sin Tijago po svaku cenu postane fudbaler.