alisa_maric_minis

Alisa Marić: Pravovremeno reagovanje nadležnih organa

 

Ministarka omladine i sporta Srbije Alisa Marić rekla je danas da krivične prijave zbog nereda na fudbalskoj utakmici Srbije i Engleske u Kruševcu, kao i procesuiranje autora transparenta u Novom Pazaru pokazuje odlučnost države u borbi protiv nasilja na sportskom nadmetanju.

-Brzo i pravovremeno reagovanje nadležnih organa pokazuje odlučnost države u borbi protiv nasilja. Stadioni su mesto gde treba uživati u sportskom nadmetanju, a ne poligon za tuču i provokacije. Država je opredeljena da sportske priredbe učini bezbednim i borićemo se da se incidenti na stadionima više ne pojavljaju – navela je Alisa Marić u saopštenju ministarstva omladine i sporta Srbije.

Povezana vest:  Zvezda prvi put na "krovu", Partizan dočekuje Javor

Kruševačka policija podnela je krivične prijave protiv 12 osoba zbog sumnje da su na 16. oktobra na utakmici baraža za Evropsko prvenstvo izvršili krivično delo nasilje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Navijači Novog Pazara istakli su na meču Kupa Srbije protiv Rada transparent na kojem je pisalo „Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća“, a zbog toga je uhapšeno sedam osoba.

Povezana vest:  Teri: Do kraja karijere u Čelsiju

Marićeva je istakla da je borba protiv nasilja na sportskim manifestacijama „jedan od prioriteta ministarstva omladine i sporta“.

-Zbog toga sam nakon događaja u Kruševcu insistirala na formiranju Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu, na čijem je čelu premijer Ivica Dačić, dok je drugi čovek prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić. U borbi protiv nasilja na sportskim manifestacijama radićemo timski i zajednički – istakla je ona.

Povezana vest:  Krojf: Baloteli nije vaspitavan na pravi način