england-football

FA: Ne znamo koji naši reprezentativci su optuženi

 

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je danas da ne zna koje su njegove mlade reprezentativce  srpske vlasti optužile za nasilničko ponašanje i dodao da bez obzira o kome se radi, oni će dobiti punu podršku.

-FA ponavalja svoju punu podršku svim igračima i osoblju koji su bili zahvaćeni užasnim scenama u Srbiji pre dve nedelje. Želimo da uverimo one koji su zabrinuti da smo posvećeni u tome da uradimo sve neophodno da ih zaštitimo. Tako nudimo podršku pojedincima i njihovim porodicama – navodi se u saopštenju FA.

Povezana vest:  Bajević novi trener kiparske Omonije

Posle utakmice u Kruševcu 16. oktobra između mladih reprezentacija Srbije i Engleske došlo je do sukoba igrača na terenu, a gosti su potom tvrdili da su vređani sa tribina. Kruševačka policija objavila je da će biti pokrenute krivične prijave protiv 12 osoba, među kojima su petorica reprezentativci Srbije i dvojica Engleske.

Vladajuće telo engleskog fudbala još nije dobilo formalno obaveštenje o tome.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJA ZA SP 2018, Ekstremne mere bezbednosti za meč Albanija - Izrael

-Još nismo primili nikakvo formalno obaveštenje od srpskih vlasti. Ne znamo nijedno ime sa te optužnice i zato čekamo dodatne detalje i formalnu komunikaciju po ovom pitanju. U međuvremenu ćemo ostati u kontaktu s britanskim vlastima, kao i sa kolegama iz Fife – navodi se u saopštenju FA.