FUDBALSKA-LOPTA
Čačani šokirali Partizan i prošli u četvrtfinale kupa
Fudbaleri drugoligaša Borca iz Čačka plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su večeras u Beogradu, u zaostaloj utakmici osmine finala, savladali domaći tim Partizana sa 2:1 (2:0).
Čačani, koje predvodi bivši igrač Crvene zvezde Zoran Njeguš, šokirali su velikog favorita i aktuelnog državnog šampiona, i nakon bolje igre zasluženo trijumfovali.
Gosti su odlučujuću prednost stekli vać posle prvog dela susreta, kada su povedili sa 2:0. Činilo se da će crno-beli u nastavku smoći snage za veliki preokret, međutim, uspeli su samo da postignu počasni pogodak.
Na kraju utakmice nezadovoljni navijači Partizana skandirali su „Vermeze, odlazi“, iako je trener crno-belih na današnjem meču izveo na teren praktično rezervnu postavu.
Pred oko 1.000 gledalaca na stadionu u Humskoj, strelci su bili Aškovski u 31. za Partizan, a Maslać u 11. i Jevtović u 22. minutu za Borac.
Partizan je poslednji put eliminisan u osmini finala nacionalnog kupa još 2005. godine, kada je uspešniji bio Timok iz Zaječara.
Odigrano ranije: Hajduk Kula – Crvena zvezda 0:2, Novi Pazar – Rad 0:1, Čukarički – Vojvodina 0:1, Inđija – OFK Beograd 2:3, Javor – Smederevo 3:0, Jagodina – Novi Sad 1:0, Spartak – Metalac 0:0 – 8:7 penalima.
Četvrtfinalne utakmice Kupa Srbije na programu su 21. novembra, a parovi će prethodno biti određeni žrebom.
Povezana vest:  Agent Pepa Gvardiole: Nije bilo kontakta sa PSŽ-om