petra_kvitova_vimbldon_photo_aeltc_j_buckle
FED CUP, FINALE 2012
Kvitova: Biće nam teško protiv Ane i Jelene
Najbolja češka teniserka Petra Kvitova izjavila je danas da aktuelne šampionke FED kupa očekuje težak zadatak u finalu protiv Srbije, prvenstveno zbog kvaliteta Ane Ivanović i Jelene Janković, ali i zbog činjenice da je uvek teže braniti trofej.
-Pritisak je mnogo veći nego prošle godine protiv Ruskinja u Moskvi i izvesno je da nas čeka mnogo težak meč. Uvek je teže odbraniti trofej, pogotovo što naši navijači u Pragu to očekuju. Sa druge strane Ana ima sjajan servis, Jelena je veoma dobra u defanzivi i uvek je teško doći do pobede protiv nje – rekla je Kvitova na konferenciji za novinare.
Nekadašnja šampionka Vimbldona i svetska „broj 1“ istakla je da i dalje ima problema sa povredom zbog koje se prošle nedelje povukla sa završnog turnira sezone u Istanbulu i da će odluku o nastupu doneti zajedno sa selektorom Petrom Palom.
-Osećam se bolje nego juče, ali videćemo kako će biti na današnjem treningu. Nadam se da ću do vikenda biti 100 posto spremna – poručila je Kvitova.
Sa druge strane Lusi Safarova je potpuno spremna i sa nestrpljenjem očekuje početak finala.
– Jedna nedelja treninga u O2 Areni je sasvim dovoljna za adaptaciju. Očekujem veliku borbu i našu pobedu – poručila je ona.
Selektor Češke Petr Pala naglasio je da o kvalitetu Ane i Jelene najbolje govori podatak da su obe bile najbolej na svetu.
– Veoma su kvalitetene, iskusne, znaju da igraju velike mečeve. Mislim da Jelenin „renking“ nije odgovarajući njenom kvalitetu – rekao ej Palo.
Finale FED kupa između Češke i Srbije igra se 3. i 4. novembra u Pragu.
Povezana vest:  WIMBLDON 2012, Federer trijumfovao u Vimbldonu, ponovo svetski broj jedan