pol_pogba
Pogba: Konte može da postane novi Ferguson
Talentovani fudbaler Juventusa Pol Pogba rekao je italijanskim medijima da trener torinskih crno-belih Antonio Konte ima sve kvalitete da krene stopama legendarnog menadžera Mančester Junajteda Aleksa Fergusona.
Mladi francuski reprezentativac, koji je sa Fergusonom radio tokom trogodišnjeg boravka u slavnom engleskom klubu pre nego što je letos prešao u Juventus, ima samo reči hvale za svog novog trenera.
-Mislim da Konte može da postane veliki stručnjak kao Ferguson. On je veliki trener i pođednako dobar menadžer – izjavio je 19. godišnji Pogba za „Tutosport“.
On je dodao da su mu Konte i ostali članovi stručnog štaba italijanskog šampiona rekli da još ima prostora za poboljšanje njegove igre, kako bi postao redovan starter u ekipi.
-U pravu su. Mi komuniciramo na italijanskom i razgovaramo vrlo često, a znam da će to biti teško u konkurenciji igrača kao što su Arturo Vidal i Klaudio Markizio. Trener donosi odluke, ja samo znam da moram uvek da budem spreman kada me trener pozove da igram – rekao je Pogba.
Lider Juventus u derbiju 11. kola Serije A u subotu dočekuje milanski Inter, najbližeg pratioca na tabeli kojem trenutno beži četiri boda.
Povezana vest:  Milan ubedljiv protiv Bolonje