Mesut_Ozil

Veče remija, Ozil doneo bod Realu
 
Večerašnje utakmice 4. kola Lige šampiona obeležili su nerešeni rezultati pošto na pet od osam susreta nije bilo pobednika, a kao najveća iznenadnjenja mogli bi da predstavljaju remi Mančester Sitija i Ajaksa (2:2) i novi neuspeh skupocenog tima ruskog prvaka Zenita na gostovanju Anderlehtu (1:0).
Prvak Engleske nije uspeo da pobedi Holanđane ni u njihovom drugom duelu, pa je gotovo sigurno otpao od daljih borbi za nokaut fazu. Ajaks je šokirao domaćina sa dva pogotka De Jonga nakon samo 17 minuta igre, Jaja Ture je pet minuta kasnije smanjio na 2:1 i nagovestio mogući preokret, ali od toga nije bilo ništa.
Svim silama je Siti nastojao da sruši snažan otpor protivnika, međutim, malo šta je njegovim igračima polazilo za rukom, pa je Serhio Agero pogodio petnaest minuta pre kraja samo za jedan bod.
Reprezentativac Srbije Matija Nastasić odigrao je celu utakmicu u dresu domaćina, dok je Aleksandar Kolarov ušao sa klupe pet minuta pre preja, zamenivši Gereta Berija.
Zenit je priredio novo razočaranje navijačima, bez obzira što je nastupio oslabljen neigranjem Brazilca Hulka. U Briselu je pretrpeo treći poraz i preuzeo začelje C grupe pošto ga je Anderleht sa tri osvojena boda pretekao.
Rusima se ne piše dobro i samo podvigom mogu da se domognu nokaut faze. Vrednoj pobedi Belgijanaca doprineo je i bivši srpski reprezentativac Milan Jovanović, koji je odigrao celu utakmicu.
Real Madrid je jedva izbegao poraz na svom „Santjago Bernabeu“. Borusija iz Dortmunda je posle odlične igre vodila na poluvremenu sa 2:1 i dugo odolevala, ali je Mesut Ozil majstorskim pogotkom u samom finišu spasao „kraljevski klub“ i obezbedio značajan bod.
Londonski Arsenal je prokockao vođstvo od 2:0 na gostovanju u Gelzenkirhenu. Činilo se da ima sigurnu pobedu u rukama, međutim, Šalke se nije predavao i umalo nije stigao do potpunog preokreta. Huntelar je na vreme smanjio prednost „tobdžija“ u finisu prvog dela susreta, a remi je obezbedio Farfan (2:2).
Pari sen Žermen ponovo nije imao nikakvih problema sa zagrebačkim Dinamom i sa pola snage napunio je mrežu hrvatskom prvaku (4:0). Dinamo je očekivano ostao bez bodova, a trenutno je jedini tim bez postignutog gola nakon četiri kola elitnog takmičenja.
Olimpijakos je sigurnom pobedom u Atini nad Monpeljeom (3:1) nagovestio da bi mogao da se umeša u borbu za nokaut fazu, dok je Milan nastavio da posrće pošto je kao domaćin izborio „mršav“ remi protiv španske Malage (1:1).
Kijevski Dinamo i Porto jedini su večeras odigrali utakmicu bez golova,a Portugalci su ovim rezultatom zakoračili u drugu fazu Lige šampiona.

 

Povezana vest:  FIFA upozorila Ukrajince zbog pokušaja smenjivanja u savezu