miroslav-klose-lazio

Lacio slavio u rimskom derbiju, Fiorentina pobedila Milan
 
Fudbaleri Lacija pobedili su danas gradskog rivala Romu sa 3:2 u utakmici 12. kola prvenstva Italije, dok je Fiorentina u gostima bila bolja od Milana sa 3:1.
U ostalim utakmicama igranim danas Palermo je sa 2:0 savladao Sampdoriju, Napoli je u finišu došao do preokreta i pobede nad Đenovom sa 4:2, Torino je slavio protiv Bolonje sa 1:0, dok su Parma i Sijena igrali nerešeno 0:0, a Kjevo i Udineze 2:2.
Najviše uzbuđenja viđeno je u Veroni, gde je Kjevo u 89. Minute golom iz penala poveo sa 2:1 protiv Udinezea, ali su gosti izjednačili minut kasnije.
Đenova je dva puta vodila protiv Napolija, ali je klub sa juga Italije uspeo da prvo izjednači u 79. Minute pogotkom Edinsona Kavanija, a potom i da dođe do sva tri boda golovima Mareka Hamšika u 90. i Lorenca Insinje u trećem minutu sudijske nadoknade.
Lacio je treći put uzastopno savladao Romu, a do današnje pobede došao je golovima Antonija Kandreva u 35, Miroslava Klosea u 43. i  Stefana Maurija u 47. minutu.
Strelci za gostujuću Romu bili su Erik Lamela u 9. i Miralem Pjanić u 86. minutu.
Obe ekipe utakmicu su završile sa igračem manje. Prvo je crveni karton dobio Danijele de Rosi iz Rome, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a potom je u 85. isključen i Stefano Mauri iz Lacija.
Vodeći tim italijanske Serije A, Juventus, juče je ubedljivo pobedio Peskaru sa 6:1, dok će drugoplasirani Inter večeras igrati protiv Atalante u poslednjoj utakmici 12. kola.
Juče su se sastali i Kaljari – Katanija, a ta utakmica završena je bez golova.

 

Povezana vest:  Gvardiola: Aguero van terena još nekoliko nedelja