aleksandar_jankovic

Janković: Nema bojkota, igrači teško nose pritisak

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković posle današnjeg poraza od OFK Beograda na Karaburmi (1:0) izjavio je da nema bojkota igrača zbog neisplaćenih plata, nego da ekipa jednostavno nije izdržala psihološki pritisak nakon izgubljene utakmice u prethodnom kolu od Jagodine.
-Nismo uspeli da se izdignemo iz teškog perioda, koji je iza nas i loše atmosfere. Ne bih širio priču na druge teme, tvrdim da nema bojkota igrača, ali ima stresa, jer igrači teško nose pritisak. To su ekstremno pošteni momci i nema smisla da im se sad nabacuje nešto što nema veze sa istinom. Svaka godina bez titule dodatno povećava pritisak. Danas nismo ličili na tim i niko nije odigrao dobro – rekao je Janković na konferenciji za medije.
Na pitanje kako komentariše činjenicu da njegov tim za 90 minuta nije šutnuo u okvir gola, Janković je rekao.
-To je samo jedan od segmenata u kojem nismo bili dobri, ima ih mnogo i moraćemo u narednih šest dana da zapnemo iz sve snage kako bi smo što spremnije ušli u derbi sa Partizanom – poručio je Janković.
Trener crveno-belih rekao je da se ovog trenutka ne opterećuje ogromnom bodovnom razlikom u korst Partizana, jer, kako je naveo, trentuno su sami sebi najveći problem.
-Razmišljam o tome kako u prethodne dve utakmice nismo osvojili nijedan bod i kako da izađemo iz ovoga. Prvo vreme za pravljenje analiza biće kada dođe zimska pauza – rekao je Janković. 
Trener OFK Beograda Zoran Milinković rekao je da će ovaj trijumf njegovom timu pre svega značiti na psihološkom planu.
-Ovo nam mnogo znači na samopouzdanju, svaki bod je značajan i nadam se da ćemo uskoro krenuti ka sredini tabele. Čestitam igračima jer su kontrolisali utakmicu i uspeli da naplate mukotrpan rad na terenu – rekao je Milinković.
Na pitanje novinara da li očekuje nešto slično u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Zvezde na Marakani, Milinković je rekao:
-To će biti sasvim nova priča, ali daćemo sve od sebe.

Povezana vest:  Volfsburg pobedio Keln