antic_vucic_dzajic_kzn_marakana_1
Radna grupa sa Džajićem vodi Zvezdu do izbora

 

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić predvodiće novoformiranu radnu grupu za stabilizaciju i konsolidaciju finansijskog stanja koja će upravljati tim fudbalskim klubom do novih izbora, dogovoreno je večeras na sastanku predstavnika države i crveno-belih.

Kako je rečeno novinarima na vanrednoj konferenciji za medije na Marakani, osnovni zadaci radne grupe biće „hitna stabilizacija kluba, rešavanje finansijskih problema, deblokada klupskih računa i priprema za izbor klupskog rukovodstva“.

Vučić je najavio da bi izbori u Zvezdi trebalo da budu održani krajem decembra ili početkom januara.

-U ime države sam vodio razgovore sam sa legendama i rukovodstvom. Razgovori su bili dugi, ali je postignut dogovor. U skladu sa našim moćima pomoći ćemo Zvezdi i Partizanu. Moraćemo da odradimo reprogram dugova. Do izbora će klubom upravljati radna grupa za konsolidaciju. U timu će biti više menadžera koji će pomoći oko finansija. Stanje je toliko teško da je iluzorno komentarisati. Država ne sme da dozvoli da Zvezda i Partizan propadnu – rekao je Vučić novinarima.

Povezana vest:  Milojević zadovoljan, Đurđević čestita pobedu

Pored Džajića, u sastavu radne grupe nalaze se još Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokez i Predrag Ćulibrk.

-Sve ovo je za mene neočekivano, ali nisam bežao od toga. Klub ne sme da se preda. Ja sam tu i hvala gospodinu Vučiću što ima poverenja u mene i smatra da mogu nešto da pomognem. Trudiću se, a valjda nisam zaboravio kako se to radi za ovih osam godina – rekao je Džajić.

On je dodao da ima vremena za razmišljanje o kandidaturi za mesto predsednika crveno-belih.

Prema Vučićevim rečima, još se ne zna tačan iznos Zvezdinog duga, ali je priznao da mu je skočio pritisak kada je video papire.

-Izvesno je da se bankama duguje 18 miliona, a ostatak igračima, menadžerima i radnoj zajednici – naveo je on.

Vučić je istakao da će već sutra komisija početi da radi i da neće dozvoliti da Zvezda nestane. Takođe, on je za sutra najavio sastanak sa Kirilom Kravčenkom iz Gasproma i dodao da se nada da će stići deo novca za osnove potrebe kluba.

Povezana vest:  Arsenal želi Nastasića

Vučić je rekao i da ulazak menadžera Zorana Stojadinovića ne znači da će on postati sportski direktor kluba. Na pitanje da li izostanak Gorana Vesića iz radne grupe znači i njegov odlazak iz kluba, prvi potpredsednik vlade je rekao:

-Kada je u pitanju ta osoba, dobili ste spisak i sve je jasno.

On je naveo da se stvari „neće gurati pod tepih“ i kazao da će morati da se vidi ko je i na kakve načine napravio tolike dugove u Zvezdi.

Aktuelni potpredsednik kluba Aleksandar Antić kazao je da je formiranje radne grupe početak povratka Zvezde na mesto koje joj pripada.

-Hvala Vučiću na trudu koji je uložio i Džajiću koji je prihvatio. Ovo je početak projekta da se Zvezdaši okupe i vrate klub na put koji se od njega očekuje. Finansijska situacija jeste teška, ali ako postoje energija i ljudi, nije bezizlazna – rekao je Antić.

Povezana vest:  Viljareal zaustavio Real Madrid na Santjago Bernabeu

On je kazao da, osim finansijske konsolidacije kluba, postoje i dalje veliki sportski ciljevi.

-Želja nam je da do kraja jesenjeg dela sezone razliku učinimo manjom ili bar da ostana ista, a zatim da na proleće pokušamo da stignemo večitog rivala i da Zvezda opet bude prvak. To sada izgleda teško, ali ništa nije nemoguće – dodao je Antić.

Večerašnjem sastanku u vladi Srbije, pored ostalih prisustvovali su prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, Džajić, potpredsednik Crvene zvezde Aleksandar Antić i generalni sekretar kluba Stefan Pantović.

Pored klupskih čelnika, večerašnjoj konferenciji je prisustvovao i trener Aleksandar Janković.

Ranije danas Vučić je u Nišu izjavio da se Crvena zvezda nalazi u velikim finansijskim problemima, pošto duguje preko 60 miliona evra.

Dosadašnji predsednik Zvezde Vladan Lukić ranije danas je, posle tri i po godine, podneo ostavku na tu funkciju jer je „izgubio energiju i snagu“.

Uporedo sa finansijskim problemima, crveno-beli su poslednjih godina imali i velike rezultatske poteškoće, pošto je „večiti“ rival Partizan pet godina zaredom bio prvak Srbije.