aleksandar_jankovic_promo_cz

Janković: Zvezda je veći izazov od Sitijevih 10 miliona

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je danas da je letos kada je uoči meča sa Bordoom preuzimao funkciju znao u kakvoj se katastrofalnoj situaciji klub nalazi.
-Kada sam dolazio letos pred meč sa Bordoom znao sam da se klub nalazi pred gašenjem i sve ovo što se dešava bilo je za očekivati. Znao sam da nam preti sudbina Rendžersa i peta liga, ali bez obzira na sve prihvatio sam, jer je interes Zvezde najvažniji. Zato sam pristao da budem trener, jer je mnogo veći izazov biti sada u Zvezdi, nego u Mančester Sitiju za 10 miliona funti – rekao je Janković novinarima posle današnjeg treninga crveno-belih.
Janković je kazao da je sinoć imao sastanak sa članovima novoformirane Radne grupe na čelu sa Draganom DŽajićem i da ga ne dotiču priče o eventualnim naslednicima na klupi.
-Zvezdin interes je svima nama na prvom mestu. Čuo sam razne priče, i za Ivana Jovanovića i Gorana Đorovića, ali, ja sam samo trener i moje je da spremam igrače za utakmice koje dolaze – naveo je on.
On je dodao da je posle poraza od OFK Beograda iz moralnih razloga spominjao ostavku, ali da je ipak odlučio da ostane.
-Posle meča sa OFK Beogradom rekao sam da bih podneo ostavku da je situacija u klubu drugačija, jer tada praktično nije bilo nikog u klubu. To sam uradio iz moralne obaveze, ali sam odlučio da ostanem sa ovim momcima.
Trener crveno-belih naglasio je da je moral ekipe uoči 143. večitog derbija sa Partizanom dobar, iako njegov tim na tabeli zaostaje osam bodova.
-Derbi je utakmica svih utakmica i pitanje motivacije se ne postavlja. Derbi je nešto što ostavljate u amanet deci i unucima – poručio je Janković.
Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 19 sati na Marakani.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Rezultati i tabela 12. kolo Le Championnat