zlatan_ibrahimovic_svedska

Ibrahimović: Možda Englezi sada kažu da sam najbolji

Reprezentativac Švedske u fudbalu Zlatan Ibrahimović rekao je da će Englezi, kojima je juče dao četiri gola u prijateljskom meču, sada možda reći da je on najbolji fudbaler na svetu. 
-Tako je to sa Englezima. Ako postigneš gol protiv njih onda si dobar igrač, a ako ne, onda nisi. Sećam se Lionela Mesija pre finala Lige šampion 2009. godine. Tada je postigao gol za Barselonu u finalu sa Mančester junajtedom i ođednom je postao najbolji igrač na svetu. Možda će sada to reći za mene – kazao je Ibrahimović, a preneli su danas britanski mediji. 
Švedska je juče u Solni pobedila Englesku sa 4:2, a strelac sva četiri gola za svoju reprezentaciju bio je napadač Pari sen Žermena. Posebno se istakao njegov poslednji gol „makazicama“ sa više od 20 metara. 
-(Golman Džo) Hart je bio daleko od svog gola. Video sam to I pokušao da pošaljem loptu u gol. Bio sam na zemlji dok je ona putovala, a kada sam video da jedan igrač uklizava kako bi je izbio poželeo sam da viknem ‘ne’. Srećom, ušla je u gol – rekao je Ibrahimović. 
Selektor Švedske Erik Hamren opisao je Ibrahimovićev gol „kao u video igrici“. 
-Nisam siguran da ću videti još neki takav pogodak u životu – dodao je Hamren. 
Selektor Engleske Roj Hodžson je, takođe, pohvalio švedskog napadača. 
-Bilo je divno videti takav pogodak, mada, više bih voleo da ga je postigao protiv neke druge ekipe – kazao je Hodžson.

Povezana vest:  Marin najbolji igrač Superlige, Milojević trener