vermezovic_press

Vermezović: Došlo je vreme za našu slatku osvetu

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je danas da na predstojeći večiti derbi crno-beli gledaju kao na deuel sa slavnim milanskim Interom i dodao da je došlo vreme za početak nove pobedonosne serije.
-Nemamo problema u ekipi, svi su voljni i spremni za sutrašnji meč. Ipak, ne mogu da otkrijem kako ćemo igrati, Zvezda nas je proletos za kratko vreme dobila tri puta i možda je došlo vreme za našu slatku osvetu – rekao je Veremzovć na konferenciju za niovinare na stadionu u Humskoj.
On je istakao da trenutno stanje na tabeli i poslednja dešavanja u Zvezdi ne moraju da utiču na ishod utakmice.
-Sve se zna, sutra ćemo izaći na teren u najboljem sastavu. Danas je teško sakriti informacije, zna se koja je naša najjača snaga, a to se videlo i protiv Intera. Tako i gledamo na meč sa Zvezdom i na isti način ćemo se spremati za derbi – rekao je Vermezović.
On je naveo da vezista Medo Kamara nije u konkurenciji za sastav za sutrašnju utakmicu, kao i napadač Mohamed Zabija.
-U ovakvim mečevima iskustvo iz evropskih utakmica su neprocenjiva i mogu da budu prednost. Ne znam kada će naši igrači iskoristiti to iskustvo, ako ne na mečevima sa Crvenom zvezdom – kazao je Veremezović, koji kao trener u četiri meča sa crveno-belima nije zabeležio pobedu.
-Ja sam sportista i svaku narednu utakmicu gledam kao na novu šansu, možda smo za nijansu u prednsoti, ali sve zavisi od toga kako će se meč otvoriti. Ne znamo da igramo na remi, uostalom u večitim derbijima se pamte samo pobede – istakao je Vermezović.
On je dodao da je kapiten Saša Ilić potpuno spreman za sutrašnju utakmicu u kojoj, kako je rekao, može da odluči i trenutak inspiracije pojedinca.
Veremezović je ponovio da ishod sutrašnjeg 143. večitog derbija neće presudno uticati na trku za titulu šampiona Srbije.
-Nadam se da će ovaj derbi proteći bez incidenata i da će momci na terenu pokazati lepotu fudbala. Naravno, neće to biti na nivou derbija između Reala i Barselone, ali verujem da navijači moraju da podrže mlade fudbalere – kazao je Vermezović.
Na pitanje novinara šta misli o odluci države da učestvuje u konsolidaciji stanja u Crvenoj zvedi, Vermezović je rekao:
-Svaka pomoć sportu je dobrodošla, ali način na koji će to da se izvede je diskutabilan za mene. U ovoj zemlji ima puno ljudi koji su u teškoj situacij i potrebno je naći način da se svima pomogne. Juče smo bili u prihvatilištu za odrasle i mnogi su mi zamerili što sam bio tamo pred derbi, ipak, to je naša realnost, a ne priča o milionima. Nadam se da će država svima moći da pomogne. Na kraju ako mi sami sebi ne možemo da pomognemo, ne može niko drugi – zaključio je Vermezović.
Utakmica 13. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati na Marakani, a crno-beli imaju osam bodova prednosti na tabeli.

Povezana vest:  Prosinečki: Priče o pojačanjima su motiv više za igrače