Zoran Mirkovic

Zoran Mirković: Što je teže, to je i slađe
 
Nekadašnji srpski fudbalski reprezentativac Zoran Mirković, jedan od aktera čuvene utakmice sa Hrvatskom iz 1999.godine (2:2), rekao je danas da se ne treba tangirati zbog provokacija iz Zagreba i podsetio da je u životu svaka pobeda slađa ukoliko je ostvarena u težim uslovima.
Hrvatski savez juče je najavio da će oslobođeni haški generali Ante Gotovina i Mladen Markač biti specijalni gosti na utakmici sa Srbijom u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu, a selektor Igor Štimac predložio je da oni čak izvedu i početni udarac.
-Najava je jedno,a stvarnost je nešto sasvim drugo, jer koliko sam ja upućen u pravila FIFA, to je veoma teško da se desi. Međutim, videli smo juče da ništa nije nemoguće – rekao je Mirković.
Fudbaler koji je postao apsolutni ljubimac nacije posle sukoba sa hrvatskim igračem Robertom Jarnijem i crvenog kartona na pomenutom meču u Zagrebu, zbog kojeg kasnije nije igrao na prvenstvu Evrope u Holandiji i Belgije, smatra da su poruke koje stižu “politikanstvo i da ne zna šta im je cilj”.
-Ne znam šta žele da postignu, ali znam da je u životu svaka pobeda slađa, ukoliko je ostvarena u težim uslovima. U svakom slučaju, sve poruke koje dolaze iz Zagreba nas ne bi trebalo da tangiraju – zaključio je Mirković, koji je za reprezentaciju odigrao 59 utakmica.
Duel između Hrvatske i Srbije igra se 22.marta 2013. godine u Zagrebu.

 

Povezana vest:  Zvezda protiv Novog Pazara, Partizan gostuje Voždovcu