Goran-Vesic 

Goran Vesić prisluškivan zbog nameštanja utakmica?
 
Dojučerašnji savetnik Vladana Lukića, predsednika Crvene zvezde, Goran Vesić, prisluškivan je zbog sumnje da je organizovao nameštanje fudbalskih utakmica, saznaju srpski mediji.
Prisluškivanje Vesića, nekada istaknutog člana DS, koji je stranku napustio 2003. godine, izbavljeno je po naređenju istražnog sudije.
-Vesić je prisluškivan u akciji razotkrivanja zloupotreba u fudbalu. Tu se sprovodila ozbiljna istraga, kroz koju se došlo i do podataka o brojnim zloupotrebama, za koje se vezuje ovaj već bivši funkcioner Zvezde –  kaže za medije izvor upoznat sa istragom.
Osim nameštanja utakmica, Vesić je u predistražnom postupku dovođen u vezu i sa nezakonitostima u prodaji igrača, ali I sa izdavanjem lažnih menica bankama.
-U istrazi su otkriveni i sumnjivi marketinški ugovori koje je Vesić potpisao sa Agrobankom, a došlo se i do saznanja da je privatnu agenciju Vesićeve supruge, Crvena zvezda mesečno plaćala nekoliko hiljada evra. Još se vodi se pretkrivični postupak protiv Vesića – navodi izvor.
Da je Vesić prisluškivan, otkriveno je u aferi prisluškivanja Aleksandra Vučića. Tako je otkriveno da su
sporni listinzi poziva sa Vučićevih telefona uzeti kroz obrade Gorana Vesića i advokata Aleksandra Ðorđevića.
Vesić je po odlasku iz DS postao aktivan u Košarkaškom klubu Crvena zvezda, da bi u fudbalski klub došao u maju 2009. godine. Bio je član Upravnog odbora sve vreme dok je klubom kao predsednik upravljao Vladan Lukić. Vesić je zatim postavljen za Lukićevog savetnika, a obojica su prošle nedelje, sa celokupnim rukovodstvom, podneli ostavke.

 

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - ŠVAJCARSKA 1954, Masovna tuča i prva razmena dresova