vermezovic_par_jag_(1)

Vermezović: Došli smo da dobijemo utakmicu u Evropi

 

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je večeras da je crno-belima duel sa Nefčijem veoma važan bez obzira što su izgubli šanse za plasman u sledeću fazu Lige Evrope.

-Ni Nefči ni mi nemamo šanse za drugi krug, ali ova utakmica nam je veoma bitna. Hoćemo da ostavimo dobar utisak i da napravimo pomak u rezultatskom smislu, ali i na tabeli. Znamo šta nas čeka sutra, jer je Nefči dao osam golova u poslednjem prvenstvenom meču – rekao je Vermezović na konferenciji za novinare u Bakuu.

Povezana vest:  Polovini klubova Premijer lige dozvoljen povratak navijača na stadione

Obe ekipe su do sada osvojile samo po jedan bod, dok su Inter i Rubin dva kola pre kraja obezedili plasman u narednu rundu takmičenja.

-Došli smo da probamo da popravimo utisak i da konačno dobijemo utakmicu u Evropi. Naravno da bih najzadovoljniji bio pobedom, ali pita se i ekipa Nefčija – rekao je Vermezović.

On je dodao da ekipa nema problema sa povredama, ali da vremenska razlika od tri sata može da bude okolnost na koju ekipa mora da se navikne.

-Verujem u ovaj tim, do poraza od Zvezde imali smo 10 vezanih pobeda u šampionatu, igrali smo dobro i u Ligi Evrope što se videlo u dvomeču sa Interom. Ubeđen sam da možemo do pobede, jer znam kako momci pristupaju svakodnevnim obavezama – kazao je Vermezović.

Povezana vest:  Totenhem "petardom" razneo Čelsi, fantastični Kejn

Trener Partizana se naljutio na pitanje azerebejdžanskih novinara što se nije izvnio zbog nekoliko minuta kašnjenja na konferenciju.

-Neću da se izvinim, jer smo došli na vreme na stadion, ali sam morao sam da tražim salu za medije i niko mi iz domaće ekipe nije pomogao – rekao je Vermezović.

Prvu utakmicu između Partizana i Nefčija obeležili su verbalni dueli domaćih igrača i navijača sa bivšim golmanom Zvezde, a sadašnjim čuvarom mreže azerbejdžanskog tima Sašom Stamenkovićem. Napadač crno-belih Aleksandar Mitrović ne misli da mogu da se ponove slični incidenti.

Povezana vest:  Terzić: Sigurno odlazim, ali pre toga ću rešiti licencu

-Bilo je mnogo napeto na tom meču, ne sećam se svih detalja, ali ne očekujem da se ponovi slična situacija. Došli smo rasterećeni, da odigramo dobru utakmicu i pokušamo da napravimo dobar rezultat – rekao je Mitrović.

Utakmica 5. kola H grupe Lige Evrope između Nefčija i Partizana igra se sutra od 18 sati po našem vremenu u Bakuu.