pep-guardiola-fc-barcelona

Gvardiola o poslu tek posle Nove godine

Bivši trener Barselone Pep Gvardiola neće odlučivati o nastavku karijere pre Nove godine, potvrdio je njegov agent. Trofejni stručnjak bio je povezivan sa aktuelnim evropskim prvakom Čelsije u julu i novembru, pre angažovanja i nakon otpuštanja Roberta Di Matea, ali je ostao nepokolebljiv u želji da jednu godinu ostane van fudbala.
Njegov agent Đozep Marija Orobig nije isključio mogućnost da Gvardiola produži boravak u Njujorku, gde je na odmaru sa porodicom.
-Bio sam s njim pre 15 dana i rekao mi je da pre januara ili februara neće odlučiti na čijoj klupi će sedeti sledeće sezone. Nije bitno šta se dešava, pre tog vremena neće preduzimati nikakve korake u vezi angažmana sa nekim klubom ili nacionalnom reprezentacijom – izjavio je Orobig brazilskom sportskom listu „Lance“.
Pored Čelsija, brojni veliki klubovi zainteresovani su da ih sa klupe vodi dokazani stručnjak, ali i pojedini nacionalni timovi.
-On sam će odlučiti o daljoj budućnosti, jer je jaka ličnost. Gvardiola sada odmara sa porodicom, uz čitanje i gledanje fudbala, a u januaru će početi da razmišlja o tome koga će trenirati naredne sezone – poručio je Orobig.

Povezana vest:  Fudbaleri Srbije u trećem šeširu na žrebu za EP za mlade