sasa_ilic_partizan 

VMA „rezervisan“ za crno-bele: Ilić prebačen sa potresom mozga, Ninkoviću stradalo koleno
 
Fudbaleri Partizana Saša Ilić i Nikola Ninković, zbog povreda zadobijenih u večerašnjoj utakmici sa Smederevom, prebačeni su na Vojno-medicinsku akademiju (VMA) u Beogradu.
– Ninković ima problem sa kolenom, a Ilić potres mozga. To je negativni deo današnje utakmice – kazao je pomoćni trener Partizana Zvonko Varga novinarima posle utakmice 14. kola Super lige, u kojoj su crno-beli pobedili na svom terenu sa 4:0.
Ranije danas šef stručnog štaba crno-belih Vladimir Vermezović, takođe je bio na VMA zbog jake akutne upale pluća.
Ekipu je zbog toga protiv poslednjeplasiranog Smedereva vodio njegov pomoćnik Varga.
– Sat vremena smo odigrali na zavidnom nivou i imali dobru pas igru, stvarali šanse i, što je najvažnije, davali golove. Zaista sam zadovoljan zbog toga. Posle smo malo popustili, ali je to verovatno zbog umora – rekao je Varga.
On je dodao da je igra Partizana bila „efikasna i lepa“, kao i to da je najvažnije da su crno-beli kolo pre kraja jesenjeg dela prvenstva ostali na pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.
Strelci za Partizan bili su Nemanja Tomić u 28. i 49, Aleksandar Mitrović u 30. i Milan Smiljanić u 86. minutu.
Trener Smedereva Miloš Velebit je kazao da je njegova ekipa mogla i ubedljivije da bude poražena.
– Partizan je mogao da postigne još neki gol. Potpuno su dominirali. Mi smo hteli da zatvorimo prilaze našem golu, ali nismo uspeli. Bili smo nešto organizovaniji u drugom poluvremenu, međutim, nismo imali znanje za završni pas, kojim bismo stvorili neku šansu – kazao je Velebit.

 

Povezana vest:  Holanđani odredili sastav za EP