ciklo kros ADA 2012

Održan ciklo – kros na Adi Ciganliji
 
Trim staza i deo nasipa na Adi Ciganliji preobraženi su u pravu trasu za avanturu. U organizaciji biciklističkog kluba Crvena zvezda priređena je druga ciklo – kros kontrolna trka kao najava nove nemirne sezone na dva točka.
Poletarci su prvi isprobali, nimalo laku, kružnu zemljanu i makadamsku stazu dugu 1300 metara. Plenio je neustrašivi Ognjen Đurašinović (Jednota Šid) ispred vršnjaka Vidaka Blažića (Crvena zvezda) i Stankovića Bajovića (Avalski soko). Vuk Krković (Crvena zvezda) jedini je vozio kao mlađi kadet i zato zasluženo osvojio najsjajniju medalju. Marko Kasapović (Novi Sad) nije popuštao pred opasnim rivalima kadetima Andrejem Galovićem (Partizan) i Milošem Harvilčakom  (Jednota Šid).
U konkurenciji dama, beskompromisna je bila naša najbolja biciklistkinja Jovana Crnogorac (Novi Sad). Najbliža joj je bila koleginica iz tima Milica Rakić (Novi Sad), dok je prva juniorka „Ada kupa 2012“ Violeta Trifković (Jednota Šid) u najjačoj kategoriji izborila najniži stepenik pobedničkog postolja. Branislav Matić (Fanatik Novi Sad) slavio je u konkurenciji Mastersa, dok se pokazalo da je među rekreativcima, bicikl najviše za treniranje koristio David Tikvarević.
Poslasticu dana priredili su seniori. Prave varnice u bojama večitih rivala sevale su na dva točka. Junior Vladimir Polić iz Crvene zvezde ozbiljno je zapretio budućim konkurentima u elitnoj kategoriji pošto je veći deo uzbudljive trke pretvorio u solo tačku raskošnog biciklističkog talenta. Presudilo je, međutim, iskustvo Alekse Marića (Crvena zvezda). Strpljivo kontrolišući poteru za mlađim kolegom iz ekipe, oličenu pre svega u Ivanu Jovanoviću (Progresiv) i  Aleksandru Mitiću iz Partizana. Marić je eksplodirao u finišu poslednjeg kruga i na kraju prosto oduvao iscrpljene rivale i posustalog Polića.

 

Povezana vest:  Veličković oko 50. mesta na jurnskoj trci mira“