Andres_Iniesta_Barcelona

Ćavi i Inijesta predvode listu veznih igrača za tim godine

 

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i Udruženje fudbalskih profesionalaca (FIFPro) objavili su listu od 15 veznih igrača koji konkurišu za tim godine, a predvodi ih dvojac iz Barselone, Ćavi Ernandes i Andres Inijesta. Pored Ćavija i Inijeste, za najbolji tim godine iz Barselone konkurišu još Sesk Fabregas i Serhio Buskec, dok su iz madridskog Reala trojica kandidata – Ćabi Alonso, Mesut Ozil i Luka Modrić.

Povezana vest:  Metalac remijem protiv Napretka izborio plasman u Superligu

Preostalih osam veznih igrača na listi su Stiven Džerard (Liverpul), Eden Azar i Frenk Lampard (Čelsi), Andrea Pirlo (Juventus), Frank Riberi i Bastijan Švajnštajger (Bajern Minhen), David Silva i Jaja Ture (Mančester Siti).

Za golmana najboljeg tima u 2012. konkurišu Đanluiđi Bufon (Juventus); Iker Kasiljas (Real Madrid), Petr Čeh (Čelsi), Džoe Hart (Mančester Siti) i Manuel Nojer (Bajern Minhen), dok lista napadača tek treba da bude obelodanjena.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE, LIGA ŠAMPIONA, Partizan siguran, Seltik teško do pobede na Islandu

FIFA i FIFPro pre tri dana su objavili listu od 20 odbrambenih igrača koji konkurišu za tim godine, na kojoj je i defanzivac Čelsija i reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.

Najbolja postava, koju bira 50.000 članova FIFPro, biće proglašena prilikom dodele nagrade „Zlatna lopta“ za igrača godine 7. januara u Cirihu.