Ronaldo, Mesi, Fetel, Džejms, Bolt i Felps među kandidatima za Laureus
Fudbaleri Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, plivač Majkl Felps, atletičar Usein Bolt, vozač Formule 1 Sebastijan Fetel i košarkaš LeBron Džejms samo su neki od sportista koji su kandidati za godišnju nagradu Laureus.
Nagrada se dodeljuje sportisti s najboljim uspesima u 2012. godini, a tajnim glasanjem odabiru ga članovi Svetske sportske akademije Laureus. Nagrada se dodeljuje od 2000. godine, a prošlogodišnji slavodobitnik u konkurenciji najboljeg sportiste 2011. godine bio je Novak Đoković.
Od ostalih sportista na širem spisku našla su se, između ostalih, i imena britanskog atletičara Moa Faraha, britanskog biciklista Bradli Viginsa, kineskog skakača u vodu Kvi Boa, nemačkog bacača diska Roberta Hartinga, biciklista Krisa Hoja, badmintonaša Lin Dana, golfera Rorija Meklroja, te reli vozača Sebastiana Leba.
U Rio de Janeiru će 13. decembra biti objavljen uži popis kandidata (njih šestorice), a slavodobitnik će biti objavljen u martu 2013. godine, također u Riju.
Osim konkurencije najboljeg sportiste, nagrada se dodjeluje i za najbolju sportistkinju, ekipu, povratak godine, najboljeg sportistu s invaliditetom, te sportistu koji je najviše napredovao. Dodeljuju se i nagrade za životno delo te sportski duh.
Recimo i da je rekorder s četiri osvojena naslova švakcarski teniski genije Rodžer Federer.
Povezana vest:  Radonjić zadovoljan igrom i pristupom meču protiv Mege