Adriano-Galliani_milan

Galijani najavio novu prodaju igrača

Potpredsednik italjinaskog Milana Adrijano Galjani rekao je danas da će „rosoneri“ u januaru nastaviti sa prodajom igrača, iako je klub letos napustio veliki broj fudbalera. 
Milan je po završetku prošle sezone ostao bez veterana Alesandra Neste, Filipa Inzagija, Klarensa Sedorfa, Đenara Gatuza, Marka van Bomela, Đanluke Zambrote, Antonija Kasana, dok su Pari Sen Žermenu prodati Zlatan Ibrahimović i Tijago Silva. 
-Imamo oko 30 fudbalera u ekipi. Prvo moramo da prodamo, a onda da kupujemo igrače. Mali broj njih želi da ode, dok neki nisu prihvatili našu ponudu da napuste klub, jer im je lepo u Milanu – rekao je Galijani sa klupski sajt.
On je dodao da klub nije mogao da zadrži Ibrahimovića.
-Nije mi lako pao njegov odlazak, ali ekonomska situacija u zemlji je takva. Ibahimović je veliki igrač, ali i luksuz koji sebi nismo mogli da priuštimo. Da je ostao, Stefan El Šaravi ne bi postigao 10 golova – rekao je Galijani.
Izabranici Masimilijana Alegrija izborili su plasman u osminu finala Lige šampiona, dok u Seriji A zauzimaju deveto mesto sa 14 bodova manje od lidera Juventusa.

Povezana vest:  Nani ostaje u Mančester Junajtedu