vujosevic_partizan_bamer

Vujošević: Najvažnije je da pobedimo Lijetuvas Ritas

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da se ne opterećuje kalkulacijama i eventualnom razlikom kojom bi njegov tim trebalo da savlada Lijetuvas Ritas u osmom kolu Evrolige.
-Bitno je da crno-beli pobede i ostanu u trci za Top 16 fazu – rekao je Vujošević.
Partizan je u trećem kolu u Viljnusu izgubio sa 69:61 i u slučaju da na kraju grupne faze ima isti skor sa Litvancima, biće potrebna pobeda veća od osam razlike.
-Ukoliko nam se otvori prilika, bićemo spremni da pobedimo većom razlikom, nego što su oni nas u Viljnusu. Ipak, govoriti o razlici u ovom trenutku može dodatno motivisati protivnika. Uvek je najvažnija sledeća utakmica. Nije sve u našim rukama, ali ono na šta možemo da utičemo je sutrašnji meč i na to moramo da se skoncentrišemo – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.
On je dodao da je ekipa Partizana iako mlađa, bolja od Lijetuvas Ritasa.
-Bez obzira na lošije rezultate u Evroligi i poraza od Bamberga kod kuće, pobedom možemo da uvećamo šanse za prolazak u narednu fazu takmičenja. Protivnik je poznat, dobro igraju po celom terenu i imaju kvalitetne igrače na svim pozicijama. Uticaj domaćeg terena je veliki i uz pomoć navijavča očekujem da zabeležimo važnu pobedu – rekao je Vujošević.
On je naglasio da tim nema problema sa povredama i da očekuje da se Partizan u punom sastavu suprotstavi Litvanicima. Utakmica osmog kola D grupe Evrolige Partizan – Lijetuvas Ritas igra se sutra od 20,45 u hali „Pionir“.

Povezana vest:  Radivojević u punom trenažnom procesu