jelensuperliga logo

Partizan osvaja Suboticu, Zvezda čeka Vojvodinu

Prvi deo fudbalskog šampionata Srbije završava se ovog vikenda utakmicama 15. kola, čiji će ishodi značajno uticati na raspoloženje većine klubova tokom zimske pauze, a možda čak i na konačni epilog šampionske trke.

Partizan gostuje u Subotici i ukoliko pobedi Spartak sačuvaće najmanje pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja se sa druge strane nada kiksu crno-belih i prilici da pobedom protiv Novosađana pauzu provede na blago rečeno pristojnih dva ili tri boda minusa.

Povezana vest:  Barselona poslala Traorea u Aston Vilu

Tim Vladimira Vermezovića prethodnih godina igrao je u Subotici neizvesne mečeve, ali se uglavom vraćao sa celim plenom, pa se navijači petostrukog uzastopnog šampiona nadaju identičnom scenariju, bez obzira što je neizvestan nastup kapitena Saše Ilića.

Sa druge strane Subotičani u drugom delu jesenjeg dela šampionata ili preciznije rečeno posle dolaska trenera Petra Kurćubića igraju kao preporođeni i nadaju se da bi posle Crvene zvezde i drugi beogradski gigant mogao da ostavi bodove u Bačkoj.

Crveno-beli će se od navijača na ?Marakani? oprostiti protiv Vojvodine, pobeda se podrazumeva, ukoliko je to moguće uz manje drame nego prethodnog vikenda u Užicu. Na taj način ?kupili bi mir? do proleća kada će imati novu upravu, verovatno i neke nove igrače i kada će krenuti u novu poteru za Partizanom.

Povezana vest:  Petrović potvrdio da su ga zvali iz Mančestera

Od ostalih mečeva pažnju svakako privlači gostovanje Jagodine u Novom Sadu ekipi Donjeg Srema, kao i Rada Radničkom iz Niša.

BSK i OFK Beograd odigraće derbi opštine Palilula, Sloboda gostuje “fenjerašu” Smederevu, a Hajduk iz Kule u Novom Pazaru.

Parovi 15.kola Superlige Srbije:

Spartak – Partizan (13.00)

Novi Pazar – Hajduk Kula

Radnički Niš ? Rad

Povezana vest:  Van Gal ne računa na Falkaa

Radnički Kragujevac – Javor

Smederevo – Sloboda

BSK – OFK Beograd

Donji Srem – Jagodina

Crvena zvezda – Vojvodina (19.00).

Tabela: Partizan 36 bodova, Crvena zvezda 31, Jagodina 26, Vojvodina 25, Rad 24, Spartak 21, Javor 20, Sloboda 20, OFK Beograd 18, Novi Pazar 15, Donji Srem 15, BSK 14, Radnički Niš 13,Radnički Kragujevac 12, Hajduk Kula 10, Smederevo 8.