aleksandar_jankovic_press

Sutra odluka o Jankovićevoj ostavci
 
Odlazeći trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković ipak neće u ponedeljak održati konferenciju za medije na kojoj će govoriti o ostavci, a konačna odluka o njegovoj sudbini biće poznata tokom dana, najkasnije u utorak.
Janković je danas bio na stadionu i pozdravio se sa igračima, a potom se, kako je potvrđeno Tanjugu, sastao sa članovima Radne grupe Draganom Džajićem, Zoranom Stojadinovićem i Slavišom Kokezom i njima saopštio da podnosi ostavku, kao moralan čin posle prvenstvenog poraza od Vojvodine.
Upravo zbog toga za sutra je zakazan sastanak Komisije za stabilizaciju i reorganizaciju kluba, koja bi trebalo da razmatra ostavku šefa stručnog štaba.
Ukoliko je usvoji, Janković će se u utorak obratiti novinarima, a ukoliko je odbije uslediće sastanak Radne grupe koja će doneti konačnu odluku, sutra uveče ili u utorak.
-Podkomisija za sportska pitanja će u ponedeljak, 3. decembra, na redovnom sastanku obavestiti Komisiju za stabilizaciju i reorganizaciju kluba sa sadržajem sastanka i nakon toga će biti saopštena odluka po pitanju ponuđene ostavke šefa struke. Javnost će o svim odlukama biti blagovremeno obaveštena – saopšteno je na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.
U međuvremenu mediji već spekulišu sa imenom Jankovićevog naslednika. Navodno su u kombinaciji Ilija Petković, Milovan Rajevac, Ivan Jovanović i Miodrag Božović, a spominje se i mogućnost dolaska stranog stručnjaka.
Janković je sinoć posle poraza od Vojvodine (3:0) saopštio igračima da odlazi i da će na proleće imati novog šefa.
On je u svom drugom mandatu na klupi crveno-belih proveo tri i po meseca, pošto je sredinom avgusta nasledio Roberta Prosinečkog, koji je takođe poneo ostavku.
Crveno-beli će zimsku pauzu provesti sa šest bodova manje od lidera Partizana.

Povezana vest:  Del Boske: Ćavi, Injesta i Kasiljas doneli trofeje