Dragica_Nikolic_(_u_sredini_)_i_Odilija_Stokvis_(_desno_)_,_predsednica_IWC

Održan godišnji dobrotvorni Bazar
 
U organizaciji Međunarodnog kluba žena Beograda (The International Women’s Club- IWC) u nedelju je održan dvanaesti godišnji dobrotvorni Bazar. Sredstva koja su u Hali 2 Beogradskog sajma prikupljena tokom izuzetno posećenog Bazara, biće usmerena na podršku lokalnim nevladinim organizacijama  koje rade sa ugroženim populacijama u Srbiji.
Ovaj dobrotvorni događaj obuhvatio je 50 štandova na kojima su predstavnici 40 zemalja prikupljali novac nudeći posetiocima svoja tradicionalna, nacionalna jela i pića, zatim suvenire, knjige, igračke, odeću i druge stvari u ovom egzotičnom šoping okruženju. Sav prihod od prodaje, namenjen je podršci humanitarnih projekata u Srbiji.
Godišnji dobrotvorni Bazar nije samo glavni godišnji događaj Međunarodnog kluba žena Beograda, već je i jedan od najvećih događaja na kojem se prikupljaju sredstva za dobrotvorne svrhe u Srbiji. Ovogodišnji Bazar, otvorila je gospođa Dragica Nikolić, supruga predsednika Republike Srbije.
atmosfera_na_sajmu_1
Godišnji Bazar, koji uvek predstavlja sjajan izvor zabave, ove godine je bio veći nego ikada. – Posetioci su bili u prilici da uživaju na štandovima prepunim različitih proizvoda i dobara iz celog sveta  kao i u umetničkom programu tokom kojeg su nastupili izvođači iz različitih država, uključujući performans buzukia i gitare Kostasa Reisisa i Argirisa Kondilisa iz Grčke, portugalski fado, flamenko i orijentalni trbušni ples, haka ples sa Novog Zelanda i mnoge druge.Tokom Bazara organizovana je i lutrija sa velikim brojem fenomenalnih nagrada uključujući i 24 flaša rakije koju je ispekao predsednik Nikolić, sto sa ručno izrađenim mozaikom koji je napravila gospođa Dragica Nikolić, vikend za dvoje u luksuznom hotelu sa 5 zvezdica Etno Eko Selo Vraneša, dve povratne avionske karte do Istanbula, dve odmora u Sloveniji, 12 karata za Narodno pozorište, mnogo vaučera za besplatne večere, modne detalje kao i nagrade za decu. Takođe, na Bazaru je postojao i „dečji kutak“ u kojem su roditelji mogli da ostave svoju decu na nekoliko sati uz mnogo zanimljivih aktivnosti kao što su: crtanje lica, grnčarstvo, lutkarski rekviziti, Deda Mraz sa poklonima kao i zamak za skakanje.
Prošle godine, Bazar je sakupio preko 90.000 evra i privukao oko 4.000 posetilaca. Prikupljena sredstva namenjena su: ugroženim licima, starijim licima, rodnom zasnovanom nasilju i borbi protiv trgovine ljudima, osobama sa invaliditetom i drugim ugroženim grupama.
Prema najavama organizatora, može se očekivati da Bazar ove godine uz pomoć svih posetilaca premaši prošlogodišnje rezultate.
Povezana vest:  Poznati promovisali kupoviu koja ima za cilja da pomogne Klinici za očne bolesti Kliničkog centra Srbije