FUDBALSKA-LOPTA

Više od pola reprezentacije Eritreje nestalo u Ugandi

 

Najmanje 14 članova fudbalske reprezentacije Eritreje nestalo je u Ugandi tokom regionalnog turnira i pretpostavlja se da će oni uskoro zatražiti azil. Portparol Fudbalskog saveza Ugande Rodžers Mulindva rekao je da igrače niko nije video od nedelje ujutru.

-Tačno je da su nestali neki reprezentativci Eritreje. Nažalost, poslednji put su viđeni juče u hotelu – kazao je Mulindva.

Povezana vest:  Eto otvoren za povratak u Inter

Portparol lokalne policije u Kampali Ibn Sekundi kazao je da, prema nekim informacijama, nedostaje čak 18 članove tima Eritreje i dodao da je menadžment te reprezentacije kazao da su igrači možda otišli da obiđu rođake u Ugandi. Eritreja je u petak na regionalnom turniru izgubila od Ruande sa 2:0.

Mozez Vatasa, koji je u vladi Ugande zadužen za razmatranje zahteva za azil, naveo je da ga nije kontaktirao niko od igrača iz Eritreje. U julu prošle godine 13 igrača jednog kluba iz Eritreje je zatražilo azil prilikom gostovanja u Tanzaniji. Pre tri godine 12 reprezentativaca Eritreje nestalo je u Keniji, a tada su takođe igrali jedan regionalni turnir.

Povezana vest:  Stefan Mitrović: Samo smo želeli da igramo fudbal