andrija_prlainovic_kup1

Sportisti u akciji za zdravu i pravilnu ishranu dece

 

Poznati srpski vaterpolisti Andrija Prlainović, Nikola Rađen, Slobodan Soro, kao i fudbaleri Mateja Kežman i Luka Milivojević podržali su akciju „Beogradska kuhinja?, u okviru koje je posebna pažnja posvećena edukaciji dece o zdravoj i pravilnoj ishrani. Do sada je u okviru planiranog programa posećeno više od polovine beogradskih osnovnih škola, a poslednja u nizu je škola „Jovan Jovanović Zmaj“ na Voždovcu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd ponovo šampion, borba za treće mesto!

Gradska sekretarka za obrazovanje i zaštitu Ljiljana Jovčić istakla je da su ovakve akcije dragocene za decu, jer je zdrava navika u ishrani jako bitna.

-Kroz vrlo zanimljive sadržaje, interaktivno učenje i predstavu, kroz druženje i igru, deci na njima prihvatljiv način, njihovim jezikom, predstavljamo šta je zdravo, a šta nije – rekla je Jovčić.

Povezana vest:  Berkut iz Vršca pobednik srpske lige paraglajdera

Projekat „Beogradska kuhinja“ i produkcijske kuće Marsh, podržali su: Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, Turistička organizacija Beograda, profesori Katedre za higijenu Medicinskog fakulteta, Veterinarskog fakulteta, Republičkog zavoda za sport i zaštitu zdravlja, Privredna komora Srbije, Evropska kulinarska asocijacija, Veletržnica Beograd i drugi.