Chelsea_slavlje

LIGA ŠAMPIONA

Čelsi traži slamku spasa u poslednjem kolu

Aktuelni prvak Evrope u fudbalu, Čelsi sutra igra protiv Nordsjelanda odlučujući meč F grupe za plasman u osminu finala Lige šampiona, ali sudbina „plavaca“ zavisiće i od rezultata utakmice Šahtjor – Juventus.
Čelsi igra veoma loše u poslednje vreme, a novi menadžer Rafa Benitez u prva tri meča nije uspeo da zabeleži pobedu. „Plavcima“ je za plasman u osminu finala potrebna pobeda nad danskim šampionom, ali i poraz Juventusa u Donjecku. Ako ispadne, Čelsi će postati prvi osvajač LŠ koji sledeće sezone nije prošao prvu fazu elitnog takmičenja.
-Moramo da popravimo stanje stvari na terenu kako bi naši navijači imali razloga da se raduju i da budu srećni. U Čelsiju ima dosta iskusnih igrača koji igraju dosta dugo na vrhunskom nivou. Vidim kako rade na treninzima i jasno mi je da žele da dođu do rezultata koji u poslednje vreme nisu sjajni – rekao je Benitez.
U slučaju neuspeha, Čelsi će morati da se zadovolji trećim mestom i nastavkom takmičenja u Ligi Evrope na proleće.
Kada je u pitanju E grupa, u poslednjem kolu bitku za osvajanje prvog mesta vodiće ekipe Bajerna i Valensije. Oba tima su do sada sakupila po 10 bodova, s tim što su Bavarci bolji u međusobnom duelu.
U poslednjem kolu ekipa Jupa Hajnkesa dočekuje beloruski Bate Borisov koji je već osigurao Ligu Evrope, dok će Valensija gostovati kod poslednjeplasiranog Lila.
Priliku da napravi odličan rezultat, odlazak u osminu finala LŠ, ove sezone imaće škotski Seltik u G grupi. „Keltima“ je za to potrebna pobeda na domaćem terenu protiv moskovskog Spartaka i da Benfika ne slavi u gostima protiv Barselone.
-Nismo oduvek gledali sa oduševljenjem na način na koji Seltik igra fudbal. Ipak, navijači kluba iz Glazgova zaslužuju da se njihovi ljubimci plasiraju u osminu finala Lige šampiona. Bez navijača Seltika, u nastavku takmičenja bilo bi mnogo tiše na utakmicama – kazao je najbolji fudbaler današnjice i član Barselone Lionel Mesi.
Španski klub je već osigurao prvo mesto u grupi, a jedini poraz u LŠ ove sezone doživeo je upravo u Glazgovu. Turski Galatasaraj i rumunski Kluž će u poslednjem kolu H grupe voditi veliku borbu za osvajanje drugog mesta. Oba tima imaju po sedam bodova, ali Galatasaraj ima bolji rezultat u dva međusobna okršaja. Galatasaraj će u poslednjem kolu gostovati portugalskoj Bragi, a mnogo teži zadatak imaće će Kluž koji putuje na megdan Mančester Junajtedu.
Parovi šestog kola LŠ i tabele:
Grupa E:
Šahtjor – Juventus (20.45)
Čelsi – Nordsjeland (20.45)
TABELA: Šahtjor 10, Juventus 9, Čelsi 7, Nordsjeland 1.
Grupa F:
Lil – Valensija (20.45)
Bajern – Bate (20.45)
TABELA: Bajern 10, Valensija 10, Bate 6, Lil 3.
Grupa G:
Barselona – Benfika (20.45)
Seltik – Spartak (20.45)
TABELA: Barselona 12, Benfika 7, Seltik 7, Spartak 3.
Grupa H:
Mančester Junajted – Kluž (20.45)
Braga – Galatasaraj (20.45)
TABELA: Mančester Junajted 12, Galatasaraj 7, Kluž 7, Braga 3.

Povezana vest:  Milošević potpredsednik FSS, Ćurčić vodi Srbiju