kovilovo_rukomet_(3)

EP ZA ŽENE 2012

Počinje EP za rukometašice, Srbija protiv Norveške

Svečanom ceremonijom u Beogradskoj areni od 19,45 večeras će biti otvoreno jubilarno 10. Evropsko prvenstvo za rukometašice. Srbija će prvi put biti domaćin takvog spektakla, a pored Arene, utakmice kontinentalnog šampionata igraće se u novosadskom Spensu, vršačkom Milenijumu i niškom Čairu.
-Privilegija je što imamo priliku da dva velika takmičenja igramo pred svojim navijačima. Proletelo je dve nedelje priprema i jedva čekamo da počne. Želja nam je da ženski rukoemet vratimo tamo gde mu pripada, kao što su to uspeli muškarci u januaru – rekla je kapiten Srbije Andrea Lekić.
Selektor Saša Bošković pozvao je navijače da ispune tribine Beogradske arene.
-Obećavam da ćemo ginuti na terenu. Cilj nam je da posle šampionata što više devojčica i dečaka počne da trenira rukomet – poručio je Bošković.
Selekcija Srbije prvu utakmicu A grupe igraće večeras od 20.15, a protivnik će biti reprezentacija Norveške. U ovoj grupi još će se takmičiti Ukrajina i Češka.
Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božo Đurković rekao je da je prodato blizu 70 odsto karata i da očekuje sjajnu organizaciju.
-Sve je spremno, predstavićemo Srbiju u najlepšem svetlu, to je sigurno – poručio je on.
Predsednik RSS Velimir Marjanović naglasio je da će tokom EP pokazati da je sport najlepši deo društva.
Šampionat Evrope održaće se od 4. do 16. decembra, a titulu brani selekcija Norveške.

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Matić: Ne treba da brinemo za budućnost našeg rukometa