Fernando_Torres_celebrates
Konačno pobeda Čelsija, slavio i Arsenal
 
Fudbaleri Arsenala savladali su danas na svom terenu Vest Bromvič Albion sa 2:0 u 16. kolu engleske Premijer lige, čime su došli do prve pobede posle četiri utakmice bez trijumfa.
Arsenal je oba gola postigao iz penala, a strelac je bio Mikel Arteta u 26. i 64. minutu.
VBA je, posle odličnog starta u Premijer ligi, nastavio seriju loših rezultata, pošto je klub iz Birmingema doživeo treći uzastopni poraz, ali će i posle 16. koga ostati na petom mestu na tabeli. 
Fudbaler Čelsija pobedili su u gostima Sanderlend sa 3:1. Dvostruki strelac za londonski klub bio je Fernando Tores, jedan gol dao je Huan Mata, dok je pogodak za domaćina postigao Adam Džonson.
Norič je došao do druge uzastopne pobede, pošto je u gostima savladao Svonsi sa 4:3.
Gosti su na poluvremenu vodili sa 3:0 golovima Stivena Vitakera, Sebastijana Basonga i Granta Holta, da bi gosti na početku drugog uspeli da smanje zaostatak preko Mićua i Džonatana De Guzmana, Robert Snodgras je kasnije povećao na 4:2, a konačan rezultat postavio je drugim golom Miću.
Fudbaleri Kvins Park Rendžersa propustili su priliku da prvi put pobede u ovoj sezoni Premijer lige, pošto su u gostima igrali nerešeno 2:2 sa Viganom.  Vigan je poveo preko Džejmsa Mekartija u 14. minutu, a izjednačio je Rajan Nelsen u 26. Preokret gostima doneo je Đibril Sise u 71, ali je tri minuta kasnije Žan Besežur izjednačio i doneo bod svom timu. 
Sautempton je kod kuće bio bolji od Redinga sa 1:0 pogotkom Džejsona Pančeona, dok je Aston Vila na svom terenu odigrala nerešeno bez golova sa Stoukom.
Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 10. kola Premijer lige i tabela