bvb_wob_celebs_diego

Volfsburg slavio u Dortmundu, Štutgart pobedio Šalke
 
Fudbaleri Volfsburga pobedili su  danas u gostima aktuelnog šampiona Nemačke Borusiju iz Dortmunda sa 3:2, u utakmici 16. kola Bundeslige.
Borusija je povela golom Marka Rojsa u šestom minutu, ali je Marsel Šmelcer u 35. napravio penal i dobio crveni karton.
Volfsburg je to iskoristio i golovima Nalda iz jedanaesterca u 26. I Nalda u 41. minutu došao do preokreta već u prvom poluvremenu.
Domaćin je uspeo da izjednači sa igračem manje u 61. golom Jakuba Blaščikovskog iz penala, ali je Volfsburg, ipak, došao do pobede pogotkom Basa Dosta u 73. minutu.
S obzirom da je lider na tabeli Bundeslige Bajern iz Minhena u gostima pobedio Augzburg sa 2:0 golovima Tomasa Milera iz penala u 40.iI Marija Gomesa u 63. minutu, Borusija sada za vodećim zaostaje 14 bodova.
Štutgart je nastavio seriju dobrih rezultata pošto je na svom terenu savladao Šalke sa 3:0 het-trikom bosanskohercegovačkog napadača Vedada Ibiševića i tako izbio na peto mesto na tabeli.
Ibišević je golove dao u drugom, 38. iz penala i 61. minutu, dok je jedini pogodak za Šalke, koji nije uspeo da pobedi ni u četvrtoj uzastopnoj utakmici, postigao Ćiprijan Marika u 12.
Obe ekipe utakmicu su završile sa igračem manje, pošto je u timu Štutgarta isključen Gotoku Sakai u 67, a u Šalkeu Džermejn Džons u 73. minutu.
Frajburg je kod kuće savladao Grojter Firg pogotkom Danijela Kaliđurija, dok je Nirnberg na svom terenu pobedio Fortunu sa 2:0 golovima Sebastijana Poltera i Markusa Fojlnera.
Povezana vest:  Mediji: Mojs blizu otkaza, Junajted ne demantuje