spanija_logoŠPANSKA LIGA, Vesti

Villa ide i ne igra

David Villa je najavio odlazak iz Valensije. Klub je suočen s finansijskim poteškoćama, a prodaja najboljeg strelca bi značajno popravila situaciju na tom polju. Ipak, osnovna preokupacija svih u klubu, makar do leta, vezana je za ostanak na trećoj poziciji i plasman u Ligu šampiona. Centarfor, koji je u sredu protiv Malage postigao svoj 18. gol ove sezone, ujedno i jedini u meču, izjavio je:
– Misli su mi okrenute ka klupskim i reprezentativnim obavezama. Plasman u Ligu šampiona bi nam puno značio, a predstoji mi i nastup u Južnoj Africi. Što se tiče ponude zainteresovanih klubova finansije mi nisu prioritet. Odabraću tim koji mi odgovara.  
Interesovanje za Davida Villu odranije su ispoljili Real, Barselona, Čelsi i Mančester siti. Inače, centarfor je noć po završetku duela s Malagom proveo u bolnici. Tokom meča je dobio udarac u glavu, kasnije se osećao loše, povraćao je i zato je zadržan na posmatranju. Prema mišljenju lekara ne radi se o ozbiljnijoj povredi, ali je Villi savetovano da u potpunosti odmara tri do četiri dana. To znači da će propustiti duel sa Saragosom.

Povezana vest:  Mihajlović novi trener Fiorentine

Messi je čudo

Budući da nije bio precizan protiv Osasune učinak Lionela Messija se sveo na „samo“ 11 golova u prethodnih šest utakmica. Upečatljiva forma mladog Argentinca nikog ne ostavlja ravnodušnim. Hvalospevi i pohvale stižu sa svih strana, a izuzetak nije načinio ni saigrač Thierry Henry. On se nadovezao na izjavu trenera Pepa Guardiole, koji je nedavno uporedio Messija s Michaelom Jordanom. Francuz je dodao:
– Kad košarkašima ide dobro kažemo da su u zoni. Upravo je to slučaj s Lionelom. Kako god da pipne loptu ona ili završi u golu ili uspe da asistira saigračima. Kad gledate kako igra sve deluje jednostavno, ali je samo on u stanju da napravi takve poteze. Uživamo uz njegovu pomoć. Nadam se da će do kraja šampionata ostati u sličnoj formi.

Povezana vest:  Deseto kolo Lav futsal superlige na programu ovog vikenda

Aragonesovo „NE“ Sevilji

Mršav remi protiv Heresa na domaćem terenu upotpunio je bled utisak koji Sevilja ostavlja u poslednje vreme. Tim iz Andalusije je nedavno eliminisan iz Lige šampiona, a treneru Manolu Jimenezu je uručen otkaz. Rukovodstvo nije gubilo vreme, kontaktiran je Luis Aragones, jedan od najboljih španskih trenera. Iskusni stručnjak se zahvalio na ponudi koju je odlučno i odbio. Selektoru Španije, koji je državni tim u junu 2008. odveo do titule prvaka Evrope, nije se dopala dužina ugovora koji mu je Sevilja namenila. Aragones je želeo da saradnja potraje i tokom dodatnih godinu dana, što se nije poklopilo s klupskom vizijom. Ekipu će protiv Viljareala voditi tehnički sekretar Antonio Alvarez.  

Povezana vest:  Morimoto se vratio u Kataniju