jdp_novoJugoslovensko dramsko pozorište u Latinskoj Americi

 

Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP), posle uspešnog učešća na festivalu u San Hozeu (Kostarika), počelo je izvođenje svojih predstava na festivalu u Bogoti (Kolumbija), saopštilo je danas to beogradsko pozorište.

Na Festivalu umetnosti, pozorišta i muzike u San Hozeu ansambl JDP-a je tri puta izveo dramu „Fedrina ljubav“, po tekstu Sare Kejn, u režiji Ive Milošević. Predstave su igrane svaki put u prepunoj sali Teatro de la Danza (19, 20. i 21. marta), a glumci, sa Mirjanom Karanović ns čelu, pozdravljeni su ovacijama.

Povezana vest:  Triler o kom ćete dugo razmišljati - Ples lala

U San Hozeu su iz našeg regiona nastupili i Kamerni teatar iz Sarajeva sa predstavom „Helverova noć“ i zagrebački ZKM sa „Zagrebačkim pentagramom“.

Na festivalu Teatro Iberoamerikana u Bogoti JDP je sinoć izveo „Rasprave“ Pjera de Marivoa, u režiji Aleksandru Darijea. Ta predstava će se igrati četiri puta, do 29. marta, a, zatim će, od 31. marta, pet puta biti izvedena „Fedrina ljubav“.

Povezana vest:  Sopran Milena Damjanović nastupa u „Guarneriusu“ uz podršku nelta

Festival Teatro Iberoamerikana je najveći i najznačajniji međunarodni festival u Latinskoj Americi, a JDP na toj manifestaciji gostuje treći put. Prethodnih godina uspešno se predstavilo sa „Buretom baruta“ i „Psećim valcerom“.