ljubisa_tumbakovic
Tumbaković: Povratak Džajića odličan za srpski fudbal
Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ljubiša Tumbaković ocenio je danas da je povratak Dragana Džajića u Crvenu zvezdu sjajan potez od kojeg srpski fudbal može da ima veliku korist.
-To je dobro, pre svega za srpski fudbal, a govorim iz pozicije našeg velikog rivalstva. Sa njim može da se sarađuje, a i privatno smo veliki prijatelji. Jako mi je drago što se vratio u klub, mislim da možemo zajedno da usmerimo neke strateške stvari za dobrobiti srpskog fudbala – rekao je Tumbaković novinarima na stadionu Partizana.
On je ponovio da večiti rivali „ne mogu da kopaju rovove i da se gledaju preko nišana“.
-Moramo da imamo dobru saradnju, da podignemo sve na viši nivo, da negujemo pravi rivalitet, poštovanje i dobre međusobne odnose – istakao je direktor crno-belih.
Kada je u pitanju predstojeći zimski prelazni rok Tumbaković je naveo da osim za Stefana Šćepovića, koji je želja Korejaca, za druge igrače još nema konkretnih ponuda.
-Ljudi iz Koreje su vrlo uporni i ubedljivi i za taj posao može da se kaže da je blizu realizacije. Za ostale, u principu još nema konkretnih ponuda, sve se to svodi na neke priče – naglasio je Tumbaković.
On je istakao da je cilj crno-belih da do početka priprema 14. januara imaju jasnu situaciju sa kakvim timom će ući u drugi deo sezone.
-Razgovaraćemo o potencijalnim transferima, sve do poslednjeg mogućeg trenutka, a to je 14. januar, jer hoćemo da vidimo šta nama najviše odgovara. Vrlo je realno da „skockamo“ ekipu do početka priprema i u principu već sada imamo jasnu sliku našeg igračkog potencijala – kazao je Tumbaković.
Tumbaković je rekao da Lazar Marković u ovom prelaznom roku neće otići iz Partizana, da za Libijca Mohameda Zabiju postoji opcija da ode u Jagodinu, dok je Brazilac Eduardo, koji zbog povrede nije igrao u prvom delu sezone, otputovao u domovinu i moguće je da tamo nastavi karijeru.
-Na dobrom smo putu, posedujemo lep početni kapital, a imamo i korektne rezultate u domaćoj ligi. Takođe, odigrali smo 12 utakmkica u Evropi, što je od velike koristi za mlade igrače koje smo promovisali – zaključio je Tumbaković.
Partizan je jesenji deo šampionata Srbije završio na liderskoj poziciji sa šest bodova više od Crvene zvezde.
Povezana vest:  Prijateljski meč Francuske i Srbije 31. maja u Remsu