Dragan-Marković-Palma1 

Marković: Političari ne smeju da se mešaju u sport
 
Predsednik Skupštine grada Jagodine i šef poslaničke gurupe Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma izjavio je da političari ne smeju da se mešaju u sport.
-Političari ne smeju da se mešaju u sport, posebno ne u onom delu ko i kada bi trebalo da igra. Na nama je da sportu pružimo logistiku. Ovo je moja poruka kolegama političarima, mi sportu moramo da obezbedimo novac i rezultati će doći – rekao je Marković na svečanosti povodom 50 godina Fudbalskog saveza Jagodine.
Marković je istakao da „se sport u Jagodina finansira iz budžeta“.
-Izgradili smo 50 igrališta na tertoriji Jagodine, stvorili uslove da se mladi bave sportom i sada imamo superligaše u fudbalu, ženskom rukometu, mušku i žensku košarku u prvoj ligi, borilačke sportove u najvišem rangu takmičenja – rekao je Marković.
On se osvrnuo i na tužbu bivšeg selektora fudbalske reprezentacije Srbije Radomira Antića, koji je u jesen 2010. godine, odmah po dobijanju otkaza, poveo spor protiv čelnih ljudi FSS.
-Antić tuži Srbiju za pare, a sve što je naučio o fudbalu, naučio je ovde. On je samo bio glumac – poručio je Marković.
Svečanosti su prisustovali i predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić i generalni skeretar Zoran Laković.
Karadžić je pohvalio rad gradonačelnika Jagodine i poklonio mu trenerku, otkrivši da će regionalni fudbalski savezi u Srbiji u januaru dobiti po 45.000 evra u sportskoj opremi.
Povezana vest:  Milojević: Voleli bismo da u prvenstvu nastavimo tamo gde smo stali