Didie_ Drogba _Chelsea_West_hamDrogba juri het-trik het-trikova
Napadač Čelsija Didier Drogba u anašnjoj će utakmici 2. kola engleske Premierlige protiv Vigana loviti nesvakidašnji rekord kakav je zadnji put viđen pre 64 godine.
Reprezentativac Obale Slonovače, naime, pokušaće da postane prvi igrač od 1946. godine koji je u tri uzastopne utakmice najvišeg ranga engleskog fudbala postigao het-trik.
Poslednji kome je to uspelo bio je Liverpulov igrač Džek Balmer, a osim njega trostruki hat-trick su ostvarili još samo Frank Ozborne (Totenhae) 1925. i Tom Dženings (Lids) godinu dana kasnije.
Drogba (32) je u poslednjem kolu prošle sezone s tri gola su učestvovali u deklasiranju Vigana (8-0), a novi je Premiership otvorio s tri gola u pobedi protiv Vest Bromvič Albiona (6-0). Zanimljivo, priliku da ostvari het-trik het-trikova imaće u novoj utakmici protiv Vigana, ali ovaj put će njegov klub biti u ulozi gosta.
Daa bi Vigan mogaoda bude lak zalogaj za Čelsi, a time i dobra mušterija za Drogbu, govori podatak da je prvenstvo otvorio visokim domaćim porazom (4-0) protiv novjlije u ligi Blekpula.
Podsetimo, Drogba je golovima protiv WBA-a postao šesti strelac u istoriji Čelsija. Na kontu ima 132 pogotka.
Povezana vest:  Dortmund i Bajern podelili bodove u uvertiri finala LŠ