marion-jones-basketballMerion Džons: Zadovoljna sam napretkom u debitantskoj sezoni

 

Kako se prva sezona bivše osramoćene američke sprinterice Merion Džons u WNBA ligi bliži kraju, novopečena košarkašica izrazila je zadovoljstvo onim što je postigla.

Dok većina košarkašica završava svoje karijere, Džons je svoju tek započela, a u svojoj rookie sezoni u 34 godinei života nastupila je u 32 utakmice za Tulsa Šok i pritom prosečno za devet minuta na parketu upisivala 3,5 koševa I 1,5 skokova.

Povezana vest:  Zvezdi skinuta zabrana registrovanja košarkaša

-Ohrabrena sam svakom novom utakmicom koju odigram. Osećam da sam uhvatila niti košarke i da postajem sve bolja i bolja – rekla je Džons, nekad najveća svetska sprinterka i junakinja Olimpijskih igara u Sidnyju 2000. godine na kojima je osvojila tri zlatne i dve bronzane medalje koje su joj kasnije oduzete zbog dopinga.

-Najteže mi je zapravo kad sedim na klupi i kada svojoj ekipi ne možeš da doprineseš koliko bi želeo. Kada izađem na parket, makar i na dva minuta, osećam se dobro i puna sam energije.

Povezana vest:  Nikolić: Treba čuvati uspomenu na Radivoja Koraća

Na pitanje hoće li i sledeće sezone igrati u WNBA ligi i braniti boje Tulse, Džons je rekla:

-Apsolutno. Moj muž i ja smo napravili previše žrtvi da bih sada odustala. Želim da igram dokle ću moći i ispuniti potencijal koji imam i mislim da još nisam došla ni blizu onoga što sve mogu. Zašto bih otišla? Imam tek 34 godine, ali to je samo broj – dodala je Džons, koja zarađuje ligaški minimum od 35.000 dolara.

Povezana vest:  Radonjić: Velika pobeda, pokazali smo karakter