savo_milosevic_kzn_bar

Milošević: Klubovi ne prate zahteve reprezentacije

 

Direktor svih fudbalskih selekcija Srbije Savo Milošević rekao je danas da klubovi ne prate zahteve i način igre reprezentacije, i da je svima u interesu da se približe ti načini rada.

-Imamo problem da način i zahtev u igri koji imamo u reprezentaciji klubovi često ne prate. Pokušavamo da se približimo u načinu rada i razmišljanja, jer nam je to svima u interesu – rekao je Milošević novinarima u Jagodini.

Milošević je, zajedno sa direktorom mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) Mitrom Mrkelom, posetio fudbalski klub Jagodinu

-Stav saveza je da se malo više praktikuje saradnja sa klubovima s obzirom da često dolazimo u problem oko reprezentativnih odziva igrača, ostanka i nedolaska. Idemo po svim klubovima koji imaju reprezentativce, usaglašavamo program i pokušavamo da radimo ono što neki veliki i ozbiljni savezi rade, a to je da unapred napravimo godišnji plan – kazao je Milošević.

Povezana vest:  Vermezović: Teško je igrati unapred dobijene utakmice

On je istakao da najveći problem zbog odziva igrača FSS ima sa dva najveća srpska kluba, Partizanom i Crvenom zvezdom.

-Kada pričamo o svemu ovome, najveći problem predstavljaju naša dva najveća kluba, Partizanom i Zvezdom. Sa manjim nemamo problema kada je u pitanju odziv igrača jer im je u interesu da igraju u reprezentaciji – istakao je on.

Milošević je kazao da se njegova i Mrkelina poseta Jagodini može tretirati kao „pohvala dosadašnjem radu“ tog kluba.

Povezana vest:  Partizanu dve utakmice bez publike i milion dinara kazne, Tomić suspendovan

-Sa Jagodinom smo do sada imali fenomenalnu saradnju i sigurno će tako biti i u budućnosti. Ona postaje centar, ako to već nije, u ovom delu Srbije. Ideja je da osposobimo što više fudbalskih centara jer je to veliki problem. Izgubili smo ih mnogo, a nismo napravili nove – kazao je Savo Milošević.

Mrkela je rekao da je interes Saveza da proširi bazu klubova koji daju reprezentativce Srbije.

-Interes nam je da proširimo bazu klubova iz kojih dobijamo reprezentativce. Do sada su to bili Zvezda, Partizan, Vojvodina, OFK Beograd, Rad, a raduje podatak da nam sve više reprezentativaca dolazi iz Jagodine. Milošević i ja smo često ovde i želimo da imamo dobru komunikaciju sa svim klubovima – rekao je Mrkela.

Povezana vest:  Berluskoni želi Spaletija za trenera Milana

On je kazao da je Srbija poznata kao talentovana nacija, ali da u to neće moći još dugo da se uzda, nego će morati da poveća trening I poboljša način rada.

-Mi smo poznati kao talentovana nacija, ali nećemo moći još dugo da se uzdamo samo u talenat, nego ćemo morati da povećamo trening I poboljšamo način rada. Svuda u savremenom svetu talenat je jedan segment, a način rada je veći deo onoga što proizvodi kvalitetnog fudbalera – kazao je Mrkela.