Montevideo,_Bog_te_video_(3)

„Na putu za Montevideo“ u novogodišnjoj noći na RTS-u

 

Prva od devet novih epizoda televizijske serije „Montevideo, Bog te video“, u režiji Dragana Bjelogrlića i u produkciji beogradske kompanije „Intermedia Network“, biće premijerno prikazana 31. decembra uveče na Prvom programu Radio-televizije Srbije. Tih devet novih epizoda, uključujući reprizu prve, biće emitovano na programu RTS 1 od 13. januara, svake nedelje u 20 časova, pod zajedničkim naslovom „Na putu za Montevideo“, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Serija opisuje samo putovanje naših fudbalskih reperezentativaca 1930. godine od Beograda do Montevidea i predstavlja materijal koji neće ući u drugi film.

Scene uzbudljivog putovanja odnose se na onaj deo priče ove fudbalske sage koji je smešten između dva filma.

Bjelogrlić je podsetio da je to putovanje u stvarnosti trajalo desetak dana vozom – preko Hrvatske, Austrije, Švajcarske i Lihenštajna sve do Francuske i mesec dana prekookeanskim brodom „Florida“ od Marseja do Urugvaja.

Povezana vest:  Gotovo sa Deksterom

Prvi film i već emitovane epizode TV serije „Montevideo, Bog te video“, koji su doživeli rekordnu gledanost u Srbiji, opisivali su formiranje nacionalnog tima pred Prvo svetsko prvenstvo u Montevideu.

Za drugi film upravo se snimaju završne scene, a premijera je, kako je rekao Bjelogrlić, u planu za april 2013. godine.

-Sve zajedno bio je to veliki i mukotrpan, ali i divan posao. Znam da su očekivanja publike visoka posle uspeha prvog filma. Teško je to ponoviti i čini mi se da sada imam veću tremu nego na početku projekta – priznao je on.

Kako je dodao, sadržaj te-ve serije je plod mašte, bez važnih faktografskih podataka. Zasnovan je na priči Srđana Dragojevića i scenariju Ranka Božića, na kojem su sarađivali Dimitrije Vojnov i sam reditelj.

Povezana vest:  Premijera nove serije "Anđela Blek" 26. oktobra na HBO GO-u

Mladi glumac Viktor Savić, koji igra jednog od fudbalera, izjavio je da su svi „članovi reprezentacije“ proveli već više od tri godine zajedno na ovom projektu i da je njihov odnos za to vreme narastao u najlepšem smislu.

-Neverovatno, ali nije bilo nikakvih svađa. Počeli smo da funkcionišemo kao tim ili kao jedan razred, a Bjela nam je razredni starešina – našalio se on.

U novim epizodama iam i novih glumaca. Ekipi fudbalera, koje kao i do sada predvode Miloš Biković i Petar Strugar u ulogama legendarnih Tirketa i Moše, pridružuje se Ivan Zekić u ulozi fudbalskog profesionalca Ivice Beka. Igraju i naša manekenka Nataša Vojinović, zatim poznata hrvatska glumica starije generacije Božidarka Frajt, njena ćerka Bojana Gregorić, kao i Goran Navojac i Filip Šovagović, slovenački glumac Alžan Pelesić, Tzortzoglou Stratos iz Grčke…

Povezana vest:  Na adresu Lee Michele stiže ponuda koja se ne odbija

Epizodne uloge istorijskih ličnosti tumače Predrag Ejdus (Nušić), Nela Mihailović (Žanka Stokić), Miodrag Filipović (Crnjanski)…

Urednik Redakcije dramskog i serijskog programa RTS-a Marko Novaković izjavio je da su svi u toj kući osetili radost i zadovoljstvo zbog emitovanja nove serije.

-Sa ponosom kažem da je to naš udarni projekat u novogodišnjoj noći. To je dokaz da RTS neguje najkvalitetniji serijski program, i po sadržaju i po produkciji – rekao je on.

Nevena Povrenović iz „Intermedia Networka“ istakla je zahvalnost preduzećima „Železnice Srbije“ i „Lasta“ koji su puno pomogli u ovom projektu.

Inače, gledaoci će imati prilike da se podsete i prvih devet već emitovanih epizoda TV serije „Montevideo, Bog te video? koje će biti reprizno prikazane svakog dana pre početka emitovanja priče o putovanju za Montevideo.