mario_djurovski_fkvojvodina21. KOLO JELEN SUPER LIGE

Cilj Vojvodine pred meč sa Zvezdom – pobeda

 

Posle dva vezana poraza fudbalere Vojvodine čeka ni malo lak zadatak – sve to naplatiti na gostovanju vodećem timu domaćeg prvenstva – Crvenoj zvezdi!

U nedelju (18:45h), “Stara dama“ ide na noge klubu iz Beograda a tamo će imati samo jednu obavezu – ponoviti igru iz drugog dela meča sa Partizanom i od starta pokušati što agresivnije “napasti“ svaki pedalj terena.

U SC “Vujadin Boškov“ šef struke Milan Đuričić i dva najbolja i napožrtvovanija igrača na prethodnom meču Slobodan Medojević i Janko Tumbasević, jednoglasni su u stavu da sve čeka težak i zanimljiv duel, ali da ako deluju kao tim od prvog sudijskog zvižduka, u Novi Sad se ne vraćaju praznih ruku.

Povezana vest:  Nebojša Vukojičić 15. pojačanje Novog Pazara

Milan Đuričić je još rekao da je ovo treća utakmica u roku od osam dana i da jednostavno nemaju drugu opciju nego da idu na pobedu.

-Očekuje nas duel sa prvoplasiranim timom na tabeli, ali mi se čini i protivnik sa kojim možemo lakše da izađemo na kraj, nego što je to bilo u meču sa Partizanom. Celokupnoj fudbalskoj javnosti se predstaviti u najboljem svetlu, je nešto što treba učiniti, a to možemo samo ako budemo “disali kao jedan“. Moramo i značajno više šutirati sa distance i time opteretiti gol protivnika, jer samo tako i možemo doći do trijumfa – dodao je Đumi, uz konstataciju, da će zbog dobre partije u sredu koja je krunisana golom i činjenice da Merebašvili nije uspeo da se u potpunosti oporavi, priliku da zaigra od početka dobiti Mario Đurovski.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Vasilis Torosidis spreman za Svetsko prvenstvo

-Bilo bi neodgovorno sa moje strane da ne nagradim njegov trud u prethodnom period – završio je Đuričić.

Slobodan Medojević je naglasio da je utakmica koja predstoji podjednako važna za oba rivala, ali da Vojvodinu ne treba da zanima niko drugi do nje same i da će ona, do uspeha u nedelju doći ako dobije bitku na sredini terena i ako uspe da u samoj završnici odigra tečnije i brže.

-Samo ako budemo verovali u sebe i svoje mogućnosti, mi već imamo prednost koja će nam i omogućiti da se sa osmehom vratimo u Novi Sad – rekao je Medojević.

Janko Tumbasević je rekao da ih očekuje teško gostovanje, ali da svi imaju obavezu da se oduže Klubu i navijačima za prethodni period.

Povezana vest:  FSS i FS Turske održali sastanak u Beogradu


-Nedostatak sreće bio je prisutan na prethodnim mečevima, pa je red da nam se to sad i vrati. Uz maksimalan pristup svakog pojedinca, očekujem da nakon utakmice upišemo trojku na tabeli – rekao je Tumbasević koji je istakao da mu ne smeta na kojoj poziciji igra, jer je šef taj koji o tome odlučuje, a da je On kao profesionalac spreman da ispoštuje svaki zadatak i da se u potpunosti prilagodi poziciji na terenu. Na njegove reči se nadovezao trener istakavši da Tumbu smatra istinskim junakom meča sa Partizanom jer je pokazao stav, karakter i fudbalsko znanje, koje i mora da ima svaki igrač koji je član novosadskog superligaša.