dzajic_ub

Dragan Džajić počasni građanin Uba

 

U prepunoj salu ubskog Doma culture večeras je fudbalskoj legendi Draganu Džajiću uručena povelja, kojom je proglašen za počasnog građanina svog rodnog grada.  Džajiću je priznanje uručio predsednik Ubske opštine Darko Glišić, a o njegovom životu i fudbalskoj karijeri govorili su I njegovi zemljaci – braća Dušan, nekadašnji Zvezdin centarfor i Dragan Savić, advokat, kao i ubski književnik Radovan Puletić.

Povezana vest:  OFK Beograd potpisao ugovore sa šest igrača

Džajić se zahvalio kratkim, emotivnim govorom, a među gostima iz Beograda, Valjeva i drugih mesta bilo je ljudi raznih političkih opredeljenja, navijača ne samo Crvene zvezde. Neko je primetio kako je to bila „Ubska, a ne klupska privrženost Draganu Džajiću“.

Povelja počasnog građanina Uba ustanovljena je 2011, a prvi dobitnik bio je interventni kardiolog Milan Nedeljković iz Beograda, professor Medicinskog fakulteta, koji takođe potiče sa Uba.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Kapelo razmišlja o odlasku sa čela engleske reprezentacije

Ubljanin Dragan Džajić (1946) prve fudbalske korake načinio je u ubskom Jedinstvu, a u Crvenu zvezdu otišao je pre no što je napunio 18 godina.

Bio je jedan od najboljih fudbalera nekadašnje Jugoslavije, igrao je i u Bastiji sa Korzike, bio je treća „Zvezdina zvezda“ (posle Rajka Mitića i Dragoslava Šekularca), levo krilo, kapiten, direktor I predsednik Crvene zvezde, koja je 1990-tih u Bariju osvojila titulu prvaka Evrope, a potom u Japanu i titulu svetskog klupskog prvaka u fudbalu.

Povezana vest:  Janković strelac za Đenovu u porazu od Rome

Džajić je nedavno ponovo izabran za predsednika Crvene zvezde, koja se nalazi u nezavidnoj rezultatskoj i finansijskoj situaciji.