goran_stevanovic_trener_partizan_fudStevanović: Zaslužili smo sreću u završnici meča 

Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović ocenio je večeras da je njegova ekipa protiv BSK-a igrala lošije nego na nekim prethodnim utakmicama, ali da je zasluženo pobedila sa 2:1. 
-Ovo je bila teška utakmica po teškom terenu, koji nam je zadavao dosta problema. Naišli smo na organizovanog i čvrstog protivnika. Kao i u sredu protiv Vojvodine, i danas smo poveli veoma rano, ali smo se kasnije povukli i, praktično, pozvali rivala u svoj šesnaesterac – izjavio je Stevanović na konferenciji za novinare posle meča. 
Stevanović je objasnio da su igrači iz „veznog“ reda morali bolje da odigraju, ali i da je ekipi nedostajao povređeni kapiten Mladen Krstajić. 
-U prvom poluvremenu smo dominirali, ali bez ideje u završnici. Nije bilo sprinta i ubacivanja igrača iz veznog reda. Sami sebi smo napravili problem, ali nam je falio i Krstajić, koji je ‘gazda’ u odbrani – kazao je on. 
-Razgovaraću sa igračima o tom psihološkom problemu da, kada postignemo gol, povučemo se i dozvolimo protivniku da nas napadne. Danas smo imali sreće, ali smo je zaslužili. Ne može ni uvek da se igra atraktivno i pobeđuje. Došlo je do malog pada, ali sada imamo sedam dana odmora do sledeće godine – zaključio je Stevanović. 
Trener BSK-a iz Borče Šefki Arifovski ocenio je da je Partizan zahvaljujući iskustvu došao do pobede i da ne bi bilo nezasluženo da je njegov tim osvojio bod. 
-Utakmica je bila zanimljiva, kvalitetna i dinamična. Ne bi bilo nezasluženo ni da je bilo nerešeno. Uspeli smo da se vratimo posle primljenog gola, ali je u završnici meča Partizan pokazao kvalitet i iskustvo i došao do pobede – rekao je Arifovski. 
Partizan je do pobede došao golom štopera Marka Jovanovića u drugom minutu sudijske nadoknade vremena i sada ima bod više od drugoplasirane Crvene zvezde, koja sutra dočekuje Vojvodinu. 

Povezana vest:  4. KOLO LIGE EVROPE, REZULTATI, Tošić dvostruki strelac za CSKA