silvio-berlusconi

Berluskoni: Milan će opet napustiti teren ako bude rasizma

 

Predsednik italijaskog Milana Silvio Berluskoni rekao je danas da se divi potezu fudbalera svog kluba koji su zbog rasnih uvreda sa tribina napustili prijateljski meč protiv Pro Patrije i obećao da će to učiniti opet, ukoliko bude sličnih incidenata.

-Divim se ponašanju igrača i izjavama koje su posle toga dali. Pozvao sam Kevina Prinsa Boatenga i čestitao mu na njegov reakciji posle sramnih uvreda sa tribina. Uveravam vas da će igrači MIlana opet napustiti teren ukoliko budu izloženi rasnim uvredama – rekao je Berluskoni, a prenosi Rojters.

Povezana vest:  Hal pobedio Bornmut i ostavio Sanderlend i Svonsi na dnu

Susret je prekinut u 26. minutu, nakon što su domaći navijači vređali tamnopute igrače rosonera, Sulija Muntarija, Boatenga i Mbaja Nijanga.

Boateng je neposredno pre prekida, besan zbog rasističkog dobacivanja huligana, skinuo dres, šutnuo loptu i krenuo ka svlačionici, a njegov primer sledili su ostali igrači Milana koji nisu želeli da nastave utakmicu. Ukoliko istraga utvrdi da je bilo vređanja na rasnoj osnovi, što je izvesno, domaći klub Pro Patrija biće kažnjen.

Povezana vest:  Ivanović: Tek ćemo da budemo pravi Čelsi